Hrvatsko izdanje Potjere
47

Ni takmičarka ni lovac nisu znali odgovor na pitanje o filmskom ostvarenju iz 2023. godine

L. R.
Screenshot/HRT1
Screenshot/HRT1
Takmičarka i lovac u večerašnjem izdanju kviza Potjera iznenadili su netačnim odgovorima na pitanje od jednom od najpopularnijih filmskih ostvarenja iz 2023. godine.

Naime, u popularnom kvizu koji se emituje na HRT1, večeras se takmičila 29-godišnja studentica medicine Iris iz mjesta Igrane kod Makarske, a koja se ranije takmičila i u kvizu Superpotjera. Zanimljivo je da je prilikom pozdravljanja prijatelja, uputila i pozdrave gledateljima iz Sarajeva.

Ona je u prvom dijelu kviza odgovorila tačno na osam pitanja i tako ostvarila iznos od 4.000 eura, ali se ipak odlučila ići na višu ponudu, koja je iznosila 15.000 eura.

Pitanje na koje nisu znali dati tačan odgovor, glasi:

"Čijom smrću započinje 'Napoleon', film reditelja Ridleyja Scotta?"

Ponuđeni odgovori bili su: a) Horatija Nelsona, b) Luja XIV. i c) Marije Antoanete.

Takmičarka Iris odgovorila je pod b) Luja XIV., dok je lovac Dean Kotiga odgovorio pod a) Horatija Nelsona, ali tačan odgovor bio je pod c) Marije Antoanete.

Inače, film "Napoleon" reditelja Ridleya Scotta jedan je od najvećih filmskih ostvarenja u prošloj godini, a ima tri nominacije za ovogodišnju dodjelu Oscara i to za kostimografiju, produkciju i vizualne efekte.

Radnja filma zasniva se na usponu i vladavini najpoznatijeg francuskog vladara svih vremena, Napoleona Bonapartea, a u naslovnoj ulozi je Joaquin Phoenix.