Novo u kinima
0

Nezaboravno ljeto donosi novu Disney Pixar čarobnu priču o odrastanju

Sponzorirani članak
Smještena u prekrasnom primorskom gradiću na talijanskoj rivijeri, film "Luka" je priča o dječaku koji je proveo nezaboravno ljeto ispunjeno sladoledom, tjesteninom i vožnjom na skuteru.

Luka dijeli ove pustolovine sa svojim novootkrivenim najboljim prijateljem Albertom, no zabavu prijeti prekinuti dobro čuvana tajna: obojica su morska čudovišta iz drugog svijeta ispod površine mora.

"Luka je sramežljivo, pristojno, introvertirano dijete koje slijedi pravila i ima tajnu želju vidjeti svijet i naučiti sve što može", kaže scenarist Jesse Andrews. "No, cijeli život mu se govori da morska čudovišta nikada ne smiju ići iznad površine vode gdje se čini sve zanimljivo".

"Ovaj film govori o prijateljstvima koja nas mijenjaju, koja nam pomažu da pronađemo sebe", kaže redatelj Enrico Casarosa.

Film je 24. igrani film Pixar Animation Studiosa, a režirao ga je Enrico Casarosa, koji je također radio na Pixarovom kratkom filmu La Luna.

Priča je smještena u kasne 1950-e i rane 1960-e te donosi čaroliju i avanturu ljeta. Talijansko primorje u kojem se radnja odvija Casarosa je na zadivljujući način prenio iz svog djetinjstva na veliko platno.

Morska čudovišta u filmu "Luka" nisu zastrašujuća, ljigava i jeziva bića. "Morska čudovišta zapravo su metafora za osjećaj da smo drugačiji ili isključeni", kaže Casarosa. "Svi naši likovi se na neki način osjećaju drugačije ili neobično. Luka i Alberto strastveno žele biti dijelom ovog drugog svijeta, ali se boje da neće biti prihvaćeni takvi kakvi jesu. A opet vole i to što su morska čudovišta".

"Luka" je film koji ovog ljeta nikako ne smijete propustiti, a u distribuciji Blitz filma možete ga pogledati već danas u svim kinima.

Ulaznice kupite online na linku https://www.blitz-cinestar-bh.ba/cinestar-bih/luka-sink/7581/