Premijera 26. juna
0

Netflix objavio trailer za film Eurovision, priča o želji dvoje Islanđana da osvoje show

N. V.
Netflix je objavio prvi trailer za film Eurovision u kom se pojavljuje i poznato irsko televizijsko i eurovizijsko lice Graham Norton.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga naziv je filma u kom Will Ferrell i Rachel McAdams glume dvoje perspektivnih islandskih muzičara koji su dobili mogućnost da na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi predstavljaju svoju državu kao bend Fire Saga.

Trailer filma otkriva da cijeli Island njih dvoje zapravo doživljava kao sprdnju, međutim oni su uspjeli doći do samog takmičenja. Kada dođe do scena sa Eurovizije pojavljuje se poznato tv lice i komentator ovog muzičkog schowa Graham Norton.

Radnja se dalje odvija burno jer dolazi do sukoba sa drugim takmičarima, a kostimi i scenografija konačno odaju osjećaj prave Evrovizije.

Nekoliko sedmica ranije Netflix je objavio i video spot za pjesmu iz filma Fire Saga benda "Volcano man", a u filmu se pojavljuje i popularna Demi Lovato koja pjeva numeru "In the Mirror".

Film je trebalo da bude objavljen prošle sedmice u vrijeme kada je bilo zakazano i pravo evrovizijsko takmičenje međutim otkazano je zbog cijele situacije sa pandemijom. Datum premijere novog Netflixovog filma je zakazan za 26. jun.