Film/TV
0

Nakon prigovora kolega Mel Gibson izgubio ulogu u filmu "The Hangover 2"

Sarajevo-x.com
Mel Gibson (Foto: Press Assoc.)
Mel Gibson (Foto: Press Assoc.)
Američki glumac Mel Gibson je izostavljen iz glumačke postave filma "The Hangover 2" zbog prigovora nekih od njegovih kolega, piše "Telegraph".

Todd Phillips, režiser filma "The Hangover 2" je početkom sedmice izjavio da je ponudio Gibsonu ulogu majstora tetoviranja. Nakon toga je bio prisiljen povući svoju ponudu zbog protivljenja drugih glumaca.

Uloga u ovom filmu bi pomogla Melu Gibsonu da pokuša popraviti svoj ugled koji je narušen zbog nekoliko skandala u njegovom privatnom životu.

Tokom snimanja prvog dijela filma "The Hangover", glumačka postava je bila relativno nepoznata. Glumcima Bradleyju Cooperu, Edu Helmsu i Zachu Galifianakisu nije smetalo to što se u filmu pojavljuje i osuđeni silovatelj i bivši bokser Mike Tyson.

Čini se da je uspjeh na američkom box officeu učinio svoje, pa sada glumci mijenjaju odnos prema potencijalnim kolegama. O Gibsonu su promijenili mišljenje nakon nedavnih skandala u njegovom privatnom životu.

Prvo je 2006. godine popularni glumac uhapšen u Los Angelesu zbog vožnje u pijanom stanju. Tom prilikom je vrijeđao policajku koja ga je zaustavila. Svojim prijateljima je također govorio "da su Židovi krivi za sve ratove svijeta". Kasnije se Gibson izvinio za svoje pogreške riječima da je bio u alkoholiziranoom stanju.

Nakon petogodišnje pauze od glume, na velike ekrane se vratio ove godine u filmu "Edge od Darkness". Njegov povratak su zasjenili audiosnimci poziva koji su se pojavili na internetu, a koje je Gibson upućivao svojoj supruzi Oksani Grigorievoj. Na snimcima se čuje kako je naziva "kurvom". Grigorieva ga je naknadno optužila i za nasilno ponašanje prema njoj i njihovoj kćerki.

U julu ove godine je dobio raskid ugovora sa svojom agencijom "William Morris Endeavor". Premijera njegovog najnovijeg filma "The Beaver" je odložena na neodređeno vrijeme, iako redateljka Jodie Foster tvrdi da je film jedno od najvećih dostignuća.

Uloga u filmu "The Hangover" je definitivno pomogla Mikeu Tysonu da popravi svoj ugled nakon što je 1992. godine osuđen za silovanje.