Poruka bh. glumice
40

Nadine Mičić: Večeras na SFF-u film koji tematizira nasilje nad ženama, jasno je kome će biti posvećen

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Večeras će na Open Air kinu Stari Grad biti prikazan film "Samo kad se smijem" koji tematizira nasilje nad ženama, a glumica Nadine Mičić poručila je da je jasno kome će biti posvećen.
Usljed stravičnog ubistva iz Gradačca među rijetkim glumcima koji su se osvrnuli na ovaj zločin je bh. glumica Nadine Mičić.

"Večeras na Open Airu Stari Grad igra naš film 'Samo kad se smijem'. Film koji tematizira nasilje nad ženama. Neprocesuirano, nekažnjeno, netretirano, neslušano nasilje nad ženama", navela je Mičić u objavi.

"Jasno je kome ćemo ga večeras posvetiti", navela je u nastavku.

Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram

Radnja filma prati Tinu (28), koja živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerci, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj. Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvobitnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

Glavne uloge u filmu su ostvarili Tihana Lazović i Slavko Sobin, a pored Nadine Mičić tu su i Jasna Đuričić, Elodie Paleka, Marina Redžepović, Iva Jerković, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras, Aneta Grabovac, Stojan Matavulj, Ivan Čuić, Stipe Radoja i Filip Radoš.

Sobin je također poručio da je film "jedna dobra kritika nama i loša kritika društvu".

Rediteljica Vanja Juranić potpisuje i scenarij uz Elmu Tataragić.

Podsjetimo, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zbog stravičnog zločina u Gradačcu nije se pojavila na crvenom tepihu SFF-a, a Izudin Bajrović je u izjavi za Klix.ba poručio da je cijeli događaj zasjenio spomenuti događaj.