Od prvog novembra
0

Na repetoaru Cinema Cityja od četvrtka tri nova filmska naslova

Klix.ba
Fotografija: Cinema City
Fotografija: Cinema City
Od 1. novembra na repertoar Cinema Cityja stižu četiri nova filmska naslova, "Bohemian Rhapsody", "Južni vetar" i "Orašar i četiri kraljevstva".

"Bohemian Rhapsody" je biografska muzička drama u kojoj glavne likove tumače Rami Malek, Joseph Mazzello, Aidan Gillen...

Bohemian Rhapsody je priča o ljubavi, boli, prihvatanju i sjajnoj muzici. Slavljenje Freddijeva talenta i legendarnog rock benda, koji je svojom muzikom i osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene.

Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog porijekla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitariste Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.

"Južni vetar" je kriminalistička akcija srpskog redatelja Miloša Avramovića u kojoj glavne likove tumače Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, a premijerno je na programu Cinema Cityja je od drugog novembra.

Film prati dešavanja u životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, kada stvari u njegovom životu počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik a kojim upravlja iskusni Car dobro radi.

Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promijeniti kada se Maraš slučajno zamjeri brutalnom narko klanu.

"Orašar i četiri kraljevstva" (The Nutcracker and the Four Realms) je porodična avantura u kojoj glavne uloge igraju Keira Knightley, Mackenzie Foy, Eugenio Derbez.

Kad se Clara nađe u čudnom i mističnom paralelnom svijetu Zemlje snježnih pahulja, Zemlje cvijeća i Zemlje slatkiša, mora nadvladati zloslutno Četvrto kraljevstvo i njegovu tiransku vladaricu kako bi vratila mir u nestabilan svijet.

Pored tri nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniji horor "Noć vještica" sa Jamie Lee Curtis i Judy Greer u glavnim ulogama, zatim akciju "22 milje" u kojoj glavne uloge tumače Lauren Cohan, Mark Wahlberg, Iko Uwais.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi "Stopalići", "Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju" i "Vili kočnica".

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba.