Filmski mart
7

Na repertoaru kina Cinema City od 07. marta tri nova filma

Piše: Selma H.
Od 07. marta u kinu Cinema City moći ćete pogledati tri filma među kojima je film "Dječak oluje" koji je prekrasna i savremena adaptacija klasične australske priče Colina Thiela, a tu je i animirani film "Kako da dresirate svog zmaja", te "Kapetanica Marvel".

Kapetanica Marvel

Priča "Kapetanice Marvel" prati razvoj Carol Denvers u jednu od najmoćnijih heroina Marvelovog filmskog svijeta u trenutku kad se Zemlja nalazi usred galaktičkog rata između dvije rase vanzemaljaca. Smještena u 1990-ima Kapetanica Marvel potpuno je nova avantura sačinjena od prethodno neviđenog dijela prošlosti Marvelovog filmskog svijeta. U filmu glume Brie Larson, Jude Law, Samuel L. Jackson.

Dječak oluje

Prekrasna i savremena adaptacija klasične australske priče Colina Thiela. Priča započinje kada Michael Kingley, uspješan umirovljeni poslovni čovjek i djed, počinje unučici pričati priču iz svog djetinjstva. Priču o dječaku koji je živio s ocem na izoliranom otoku u Južnoj Australiji i povezao se sa pelikanom, kojeg je kao dječak spasio i koji mu je promijenio život zauvijek. Njihove izuzetne avanture i vrlo posebna veza imaju dubok utjecaj na sve što mu se u budućnosti događalo te mu je dalo snagu da se dalje bori kroz život. U filmu glume Jai Courtney, Geoffrey Rush, David Gulpilil i mnogi drugi.

Kako da dresirate svog zmaja

Iz studija DreamWorks Animation stiže nam epska animirana avantura o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suočimo sa nepoznatim i o tome kako ne treba odustati. Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog Vikinga i neustrašivog zmaja pretvorit će se u avanturu koja prevazilazi i sam život. Kino publika imat će priliku da uživa u novom filmu jedne od najomiljenijih animiranih saga svih vremena!