Od 23. maja
0

Na repertoaru Cinema Cityja čak četiri nova filma

Klix.ba
U kinu Cinema City od 23. maja moći ćete pogledati četiri nova filma: horor "Brightburn", avanturistički film "Aladin", krimi komediju "Stockholmski sindrom" te dramu "I Sunce je zvijezda".

Brightburn

Nakon teške borbe s neplodnosti, Torin san o majčinstvu ostvaruje se dolaskom tajanstvenog dječaka. Brandon se čini da je sve ono što su Tori i njen suprug Kyle oduvijek željeli: pametan, talentiran i znatiželjan u otkrivanju svijeta. No kako se Brandon bliži pubertetu, čini se da se u njemu budi moćna tama, a Tori obuzimaju strašne sumnje o sinu. Jednom kad Brandon počne reagirati na utjecaj mračnih podražaja, njegovi najbliži se nađu u velikoj opasnosti. Čudotvorno dijete se pretvara u zlog grabežljivca koji nesputano hara Kanzasom.

Uloge: Elizabeth Banks, David Denman i Matt Jones.

Aladin

Uzbudljiva i dinamična adaptacija Disneyjevog animiranog klasika Aladin zanimljiva je priča o šarmantnom sitnom lopovu Aladinu, hrabroj i samozatajnoj princezi Jasmini te duhu iz svjetiljke koji je potencijalni ključ njihove budućnosti.

Talentirani redatelj Guy Ritchie donosi nam romantičnu i muzičku avanturu smještenu u fiktivni lučki grad Agrabah. U glavnim ulogama nalaze se duh koji se pojavljuje iz čarobne svjetiljke (Will Smith), šarmantna bitanga Aladin (Mena Massoud) te Jasmina (Naomi Scott), skromna i odlučna princeza slobodnog duha. Njihovoj pustolovini pridružuju se i magični čarobnjak Jafar (Marwan Kenzari), Sultan (Navid Negahban) koji je zabrinut za dobrobit i budućnost svoje kćeri Jasmine, Jasminina najbolja prijateljica (Nasim Pedrad) Dalia, zgodni i arogantni udvarač Princ Anders (Billy Magnussen) i Haskim (Numan Acar) kao Jafarov prvi pomoćnik i kapetan straže.

Stockholmski sindrom

Dvojica naoružanih pljačkaša su 1973. godine u Stockholmu, u razdoblju od pet dana, držali četvero zaposlenika kao taoce. Tokom tog vremena žrtve su se dobro upoznale s pljačkašima, a po završetku talačke krize su bili toliko emocionalno povezani da su čak stali u njihovu obranu. Događaj je izazvao pažnju tadašnje cjelokupne svjetske javnosti jer su se taoci zbližili s pljačkašima i okrenuli protiv predstavnika vlasti, što je dovelo do psihološkog fenomena danas poznatog kao Stockholmski sindrom.

Uloge: Noomi Rapace, Ethan Hawke i Mark Strong.

I Sunce je zvijezda

Natasha je cura koja vjeruje samo u činjenice i naučne dokaze. Nikakvu sudbinu. Nikakve zvijezde. Ne zanosi se snovima koji se nikada ne ostvaruju. Definitivno nije od onih cura kojima se dogodi da nalete na zgodnog dečka na ulici, usred njujorške gužve, i odmah se zaljube u njega. Pogotovo ne u trenutku kada njenu porodicu očekuje deportacija na Jamajku u idućih dvanaest sati. Zaljubiti se u nepoznatog dečka nikako ne može biti njena priča. Ili?

Uloge: Charles Melton, Yara Shahidi i Faith Logan.