Od 3. aprila
58

Na Novoj TV pratite seriju prepunu zgoda i nezgoda sa granice BiH i Hrvatske

Serija
Serija "Na granici"
U središtu dramske serije "Na granici" je mlada, tek diplomirana ekonomistica Petra koja se vraća iz Zagreba u svoje rodno selo kako bi od bake Zorke naslijedila ilegalni biznis švercanja dobara iz BiH u Hrvatsku.

Kako od tog biznisa živi skoro cijelo selo i kako je u posao uključeno nekoliko porodica, Petra zapravo postaje šefica pravog malog kartela.

Samim tim, Petra postaje i najpoželjnija udavača u mjestu. Sve porodice uključene u biznis, vide priliku da ženidbom jednog od svojih sinova s Petrom zagospodare unosnim poslom pa sinovi, htjeli ne htjeli, postaju Petrini udvarači.

Serija
Serija "Na granici"

Tako će Petra, uz sve probleme koje ima s vođenjem tog neobičnog biznisa i to u patrijarhalnoj sredini, na vratu imati i gomilu "kolega", svojih "podređenih", a ustvari prijatelja iz djetinjstva, koji je žele oženiti i koji, uz zdušnu podršku svojih očeva, ne biraju sredstva da sabotiraju konkurente.

Serija
Serija "Na granici"

Problem postaje još veći kada Petra, od svih tih silnih potencijalnih ženika, baci oko na zabranjeno voće - novog graničnog policajca Marka, koji u selo dolazi sa zadatkom da uvede Shengen i stane na kraj švercu.

Seriju "Na granici" pratite od 3. aprila, od ponedjeljka do petka u 20:15 na programu Nove TV.