Komentari (112)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nasi ilirski preci su ljepo zivjeli dok se nisu vlaskii uljezi karpatlije naselili.
cujem vucic i vulin snimaju film o srbiji kad je bila do Tokija
pa dobro mi i jesmo iliri, nismo mi od nikud dosli to je prica zapada koji ne zele priznati da smo mi na prostorima bivse juge i albanije najstariji narod europe...
ZABOLI ME DZONSON
@bullevar Prskaju li ti bugari tu tvoju škrbavu labrnju ??? Obrisi se I dodji da ti uvalimo olimpijsku baklju besplatno, placamo povratnu kartu sa BIH Airlinisom I gratis mineralna voda Knjaz Milos da operes şupak.
Kosovski kinemstografski centar,ahahaha,ajd jos jedan,otkad rimljanima sator od najlona,ahaha...
Srbi u šoku. Pa zar ne o prahistorijskim Srbima. kako to????
Genetika je čudo. Nemože se izbrisati i ukinuti. Tako je reakao i naš predak Baton iz Visokog koji je ratovao sa Rimljanima.
Nema srba u seriji? ah zaboravio sam oni su karpatlije
Divno
Older research considered that the high frequency of this subclade (I2a-L621) in the South Slavic-speaking populations to be the result of "pre-Slavic" paleolithic settlement in the region. Peričić et al. (2005) for instance place its expansion to have occurred "not earlier than the YD to Holocene transition and not later than the early Neolithic".
However the prehistoric autochthonous origin of the haplogroup I2 in the Balkans is now considered as out of date,[nb 1] as already Battaglia et al. (2009) observed highest variance of the haplogroup in Ukraine, and Zupan et al. (2013) noted that it suggests it arrived with Slavic migration from the homeland which was in present-day Ukraine.
Radi kakve goleti se ratovalo i ginulo
Dobra slike, mjesto kao da je iz Lord of the Rings ili Game of Thrones.
Prvi narod, poznat u historiji koji je zivio na podrucjima danasnje BiH i šire oko nje su Iliri. Oni su tu negdje oko trinaest stoljeca prije nove ere i blizu do 650 godine n.e, gotovo 2000 godina. Danasnji Bosnjaci imaju dalje Ilirske korijene pored Slavenske i Avarske
Iako svetske institucije smatraju balkansku I2a za južnoslovensku haplogrupu Bošnjaci su jedini koji kolektivno tvrde da je ona ilirska. Čak su neki Bošnjaci na forumu Eupedije ubeđivali svetske genetičare da nemaju pojma i da Bošnjaci koji nose I2a nisu potomci Slovena već Ilira. Zbog kompleksa i straha Bošnjaci odbijaju da budu vezani za Slovene, da ih ne bi Srbi i Hrvati svojatali. Ludilo.
Kako I2a grupa može biti južnoslavenska ako pripadnika te grupe ima više kod ostalih Slavena nego kod južnih..dakle, ti "neki Bošnjaci" na Eupediji su tamo stručno relevantni na istom nivou na kojem si i ti stručno relevantan ovdje.
@hakem80 Jel ti shvataš da se haplogrupa I2a menjala kroz istoriju, mutirala, i na osnovu tih vremenskih mutacija i ljudskih ostataka može da se prati njen put razvitka i kretanja? Južnoslovenska I2a se brojčano najviše nalazi među Ukrajincima. Kod Bošnjaka jeste procentualno najviše, ali to znači da je na nekim prostorima Bosne migracija drugih haplogrupa bila slabija ili da su pre toga bili relativno prazni. Ništa više.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nisu to ba nikakvi Iliri nit Rimljani, to su Srbi i Hrvati. Pa sam T-Rex je bio Srbin, sve vam pise u knjigama.
Cak je Heinrich Himmler u svojim izvještajima koristio termin BOSNIAKEN (Bosnjaci) za bosanske muslimane .....i sad dolazi neki traljavi Wannabe Hrvat ili Srbin da nam nacionalno ime osporava ....Pamet u glavu komšije!