Promo
3

Mozzart uz mlade filmske stvaraoce: Talents Sarajevo ponovo na međunarodnoj filmskoj smotri

Talents Sarajevo
Talents Sarajevo
Tajne sedme sile, montiranje i snimanje filmova, budući filmski talenti bili su u prilici da otkriju od vodećih svjetskih filmskih profesionalaca na ovogodišnjoj međunarodnoj filmskoj smotri u Sarajevu.

Uz podršku kompanije Mozzart i ove godine je održan program "Talents Sarajevo" u okviru kojeg su održane brojne edukacije, umrežavanja i obuke s nekim od vodećih svjetskih filmskih profesionalaca.

Talents Sarajevo
Talents Sarajevo

Platforma je okupila talente koji su tokom intenzivnog petodnevnog programa bili u prilici da razmjene iskustva i unaprijede svoje znanje uz, između ostalih, režisera Tudora Giurgiu i Iuliana Postelnicua iz Rumunije, Saru Jurinčić iz Hrvatske, Ivana Bakrača iz Crne Gore i Nikolu Stojanovića iz Srbije.

Talents Sarajevo
Talents Sarajevo

"Podrška mladima je uvijek na listi prioriteta i trudimo se da im kad god možemo pomognemo da obogate svoja znanja. Ove godine su bili u prilici da filmske trikove pokupe od vodećih svjetskih filmskih profesionalaca, a mi sa ponosom možemo da istaknemo da podrška najznačajnijoj kulturnoj manifestaciji u Sarajevu postaje tradicija", istakla je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Talents Sarajevo
Talents Sarajevo

Ovogodišnji program "Talents Sarajevo" imao je za cilj da istraži kako različite vrste "Ne" utječu na filmsko stvaralaštvo, ali i da baci više svjetla na suprotan odgovor o kome se manje govori.

Snimanje filmova je kreativan proces koji uključuje mnogo ljudi i koji plete mreže moći. Zahtjeva saradnju, gdje je reći "Da" jednako važno i prožeto različitim značenjima i efektima kao i reći "Ne".

Nakon uspješno završenog programa, polaznici su istakli da su im radionice pomogle da unaprijede svoje znanje iz filmske oblasti i uživaju u neformalnom druženju na Festivalskom trgu u organizaciji kompanije Mozzart.