Fanovi godinama navijaju
67

Može li nadmašiti Craiga? Idris Elba najveći favorit za James Bonda

I. B.
Idris Elba (Foto: Instagram)
Idris Elba (Foto: Instagram)
Nakon što se Daniel Craig oprostio od uloge James Bonda koju je utjelovljavao posljednjih 15 godina, producenti su se našli pred teškim zadatkom. Ipak, čini se da je jedan od glumaca među publikom posebno u prednosti, a riječ je o Idrisu Elbi.

Od samog početka postojale su mnoge špekulacije koji bi glumac mogao zauzeti Craigovo mjesto i utjeloviti najpopularnijeg špijuna na svijetu.

Iako su se na neko vrijeme stišale, rasprave suponovo pokrenute, a najveći favorit je glumac Idris Elba koji je već godinama u opticaju za ovu ulogu. Iako je govorio kako ne želi ovu ulogu, još uvijek nije kasno da se predomisli, a obožavatelji već godinama navijaju da ga vide kao agenta 007.

Među ostvarenjima "Luther", "The Wire" te "The Suicide Squad", Elba se pokazao kao svestrani glumac koji bi mogao iznijeti gordo ponašanje i akcionu vještinu koja se od njega očekuje.

"Prijatelji smo s Idrisom, on je veličanstven glumac. Dio je razmatranja, ali odluka je teška", rekla je producentica Barbara Broccoli koja je već ranije spominjala kako su vrata ovom Afroamerikancu "otvorena". Ipak, sada im se ne žuri da imenuju novog Bonda.

Kako bi stvar bila zanimljivija, i bivši agent 007 podržao je Elbu za tu ulogu.

"Idris je snažna ličnost, bio bi veličanstven za ovu ulogu", rekao je Pierce Brosnan.

Elba ima i veliku konkurenciju, a u razmatranju su i Tom Hardy, Tom Hiddleston, Henry Cavill, Luke Evans, James Norton i Rege-Jean Page.