Film/TV
2

Monica Bellucci: Zadovoljstvo mi je što sam ponovo u vašoj zemlji

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Reditelj Emir Kusturica rekao je večeras u Trebinju da je italijanska glumica Monica Bellucci najbolji izbor za ulogu obavještajke u njegovom filmu "Ljubav i rat“ i da ne postoji nijedna osoba na svijetu koja bi bila bolja od nje.

Kusturica je na konferenciji za novinare u hotelu "Platani", kojoj je prisustvovala i filmska diva Monica Bellucci, istakao da je njena uloga veoma zanimljiva i da je ona može na pravi način "iznijeti".

"Riječ o veoma ženstvenoj osobi koja treba da igra sasvim suprotnu ulogu, odnosno obavještajku, koja se u posljednjem ratu izgubila i promijenila identitet“, pojasnio je Kusturica, koji u filmu igra Kostu, glavni muški lik.

On je dodao da Monica glumi osobu koja u život Koste ulazi tako što preko njega pokušava da se domogne pasoša i druge zemlje, ali se na kraju ta priča pretvara u veliku ljubav i ona se za njega žrtvuje dok on provodi život u čudnoj navici da se svaki dan penje na najviše brdo iznad grada.

"Za takvu ulogu ne postoji bolja osoba na svijetu od Monice. Kada bi vas pitali u koju ženu bi se mogli zaljubiti na prvi pogled, onda bi to svakako bila ona“, istakao je Kusturica, odgovarajući na pitanje zašto je za jednu od uloga izabrao baš ovu filmsku divu.

Kusturica je pojasnio da je film "Ljubav i rat" priča o ljubavi i ratu, jedna, kako je rekao, mitološka dimenzija koju igra zmija u ljudskim životima još od prije Starog zavjeta.

"Ovo je neobičan, historijsko-avanturistički film i najvažnije je da su u njemu pokrenute sve bazične i egzistencijalne ideje o ljudskom životu“, rekao je Kusturica.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Bellucci je izrazila zadovoljstvo ponovnom saradnjom sa Kusturicom, naglašavajući da poštuje njegov rad.

"Zaista sam uzbuđena što sam tu, zadovoljstvo mi je da budem u vašoj zemlji, da radim sa Emirom , veoma sam motivisana, za mene sve ovo donosi jake emocije, film je zaista jak, nasilan, vrlo intenzivan rekla bih", istakla je Belluccijeva, napominjući da je naučila srpski jezik za potrebe filma, kao i da je upoznata sa lokacijama na kojima će se snimati film.

Iako je riječ o krševitim predjelima, poznata Italijanka je rekla da joj to neće predstavljati problem i da je spremna za ulogu. Ona će prvih desetak dana, koliko će trajati snimanje, biti smještena u hotelu "Platani“ u centru grada.

Prva tri dana kadrovi će se snimati na Zelengori, dva dana na Mokroj Gori, a potom na Kamenoj Gori kod Prijepolja, a nakon toga filmska ekipa se vraća u Hutovo blato.

Poslije snimanja na ovim lokacijama uslijedit će pauza, nakon čega će se u mjestu Uvjeća kod Trebinja snimati mjesec i po dana. U filmu Emira Kusturice "rame uz rame" sa Bellucci igrat će i srbijanska glumica Sloboda Mićalović.