Nove usluge u novoj godini
0

Moguće povećanje kapaciteta Cinema Cityja

Sarajevo-x.com
Multipleks Cinema City ostvario je zacrtane ciljeve u 2010. godini i na projekcije više od 100 naslova sa čak 12 svjetskih premijera u pet dvorana privukao više od 320.000 gledatelja, a u novoj 2011. mogli bi proširiti svoje kapacitete.

Ognjen Džinić, marketing menadžer multipleksa Cinema City, ističe kako će mu 2010. ostati u sjećanju kao izuzetno teška, ali vrlo uspješna godina.

"Posebno bih izdvojio izuzetno uspješnu saradnju sa Sarajevo Film Festivalom koji je prepoznao vrijednost i važnost Cinema Cityja ljubiteljima sedme umjetnosti u našem gradu i u prvoj godini saradnje učinio ga svojom najvećom lokacijom sa projekcijama čak šest programa. Naravno, moramo se sjetiti i gala premijera filmova 'Devet', 'Seks i Grad 2' , 'Ostavljeni', rekordnog rezultata od preko 50.000 gledatelja u januaru 2010. te vrlo uspješne realizacije promotivnih akcija Dan zaljubljenih, Osmi mart, Mjesec romantičnih komedija, Noć vještica i Blockbuster Season te najvećeg projekta godine oko uvođenja 3D projekcija u dvoranu 1 multipleksa koji su samo dodatno proširile ponudu naših usluga", kaže Džinić, koji je Novu godinu dočekao s porodicom.

Dodaje kako u 2011. planiraju proširenje ponude usluga Cinema Cityja, veći broj svjetskih i regionalnih premijera, te moguće povećanje kapaciteta multipleksa te samim tim i broja gledatelja, te novo povećanje broja partnera koji rade promociju svojih prozivoda i usluga putem njihovih brojnih kanala za oglašavanje.