Veoma uspješne ličnosti
13

Među prezenterima Oscara ove godine će biti Brad Pitt, Harrison Ford i Halle Berry

L. K.
Brad Pitt (Foto: EPA-EFE)
Brad Pitt (Foto: EPA-EFE)
Brad Pitt, Halle Berry, Harrison Ford i Reese Witherspoon su samo neke od poznatih ličnosti koje će ove godine učestvovati u 93. ceremoniji dodjele prestižne nagrade Oscar, piše People.

Ovogodišnja dodjela Oscara zakazana je za 25. april, a na listi prezentera su velika imena glumačke i modne scene: Brad Pitt, Halle Berry, Harrison Ford, Reese Witherspoon, Angela Bassett, Bong Joon Ho, Don Cheadle, Bryan Cranston, Regina King, Marlee Matlin, Rita Moreno i Zendaya.

Organizatori ceremonije su ranije ovog mjeseca istakli kako žele da dodjela izgleda što je više moguće kao film, a što manje kao televizijska emisija.

Osim toga, producenti su nominovanima poslali pisma u kojima su zatražili njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji. Dakle, za razliku od drugih ceremonija dodjele (poput BAFTA-e i Zlatnih globusa), 25. aprila nećemo gledati Zoom razgovore glumaca i prezentera.

Podsjetimo, u utrci za nagradu Oscar je i bh. rediteljica Jasmila Žbanić i njen film "Quo Vadis, Aida?". Film o genocidu u Srebrenici takmiči se za titulu najboljeg stranog filma, a u konkurenciji su i ostvarenja: “Another Round”, “Better days”, “Collective” i “The Man Who Sold His Skin”.