Film/TV
0

Matt Damon na premijeri Jasona Bournea u Londonu: Teže je glumiti sa 45, nego sa 29 godina

Klix.ba
Popularni glumac Matt Damon koji se nakon devet godina vratio u Bourneov projekat, kazao je kako je uloga Jasona Bournea četvrti put bila teža od onih koje je imao kada je bio mlađi.

Holivudska zvijezda stigla je u London kako bi prisustvovao premijeri filma o Jasonu Bourneu 27. jula. London je samo jedna od lokacija koja se pojavljuje u novom filmu, a među njima su Las Vegas i Grčka.

"Uzbudljivo je vratiti se kao ovaj lik kojeg mnogo volim i koji je imao veliki utjecaj na moj život i karijeru. Definitivno je teže glumiti Jasona Bournea sa 45 nego sa 29 godina jer i dalje morate trčati jednako naporno. Morate se truditi da ostanete u formi i morao sam trčati često i brzo. Taj dio je bi izazovan", rekao je Damon.

Na crvenom tepihu na Leicester trgu pojavit će se uz Juliu Stiles koja je u filmu glumila Nicky Parsons i Oskarovku Aliciju Vikander koja glumi šeficu CIA-nog odjela za cyber Heather Lee.

Damon je posljednji put glumio Bournea 2007. godine, a sada je ponovo vratio Bournea u svijet nakon Edwarda Snowdena.

"Ponovni rad sa Paulom Greengrassom je bio glavni razlog mog povratka. Uvijek sam govori oda ga neću raditi bez Paula i zaista mi je drago što sam držao taj ultimatum sve ove godine. On je briljantan reditelj", rekao je Damon.

Tommy Lee Jones je u ulozi direktora CIA-e Roberta Deweya, uz Vincenta Cassela, Riza Ahmeda i Scotta Sheperda.