|

Malezija zabranila film "Hustlers" o striptizetama zbog prekomjerne golotinje

Malezija zabranila film "Hustlers" o striptizetama zbog prekomjerne golotinje
11
Dž. L.
20.9.2019. u 22:35
26
komentara
11

dijeljenja
Film "Hustlers" o striptizetama u kojem Jennifer Lopez predvovdi glumačku skupinu zabranjen je u Maleziji zbog, kako kažu, prekomjernog neprimjerenog sadržaja.
Odbor za cenzuru filmova u zemlji na jugoistoku Azije istakao je kako gole grudi, erotski plesovi i scene s drogom čine da "Hustlers" nije prikladan za javno prikazivanje.

Square Box Pictures, distributivna kompanija za "Hustlers" u Maleziji, potvrdila je zabranu ovog filma putem društvenih medija.

"Hustlers" je trenutno visoko rangiran na američkim i britanskim filmskim ljestvicama, a pojedini filmski kritičari predviđaju Jennifer Lopez nominaciju za Oscara zbog izvrsne uloge koju je odigrala.

Inače, JLo u "Hustlers" glumi Ramonu, zvijezdu striptizetu koja najviše zarađuje u klubu. Film je baziran na istinitoj priči o njujorškim striptizetama koje su nadmudrile bogataše s Wall Streeta, a inspirisan je pričom iz New York magazina koji je bio viralan 2015. godine.

Pored Lopez, u filmu glume i Constance Wu, Julia Stiles, Lizzo i Cardi B.

BBFC (Britanski odbor za klasifikaciju filmova) klasificirao je "Hustlers" kao film "golotinje, snažne seksualne reference, zloupotrebe jezika i droge".

Podsjećamo, Malezija je ranije ove godine cenzurisala i homoseksualne ljubavne scene u filmu "Rocketman".
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...