Film/TV
1

Maca i Amila u filmu "November Man" sa Pierceom Brosnanom

Piše: J. H.
Dragan Marinković Maca (Foto: Klix.ba)
Dragan Marinković Maca (Foto: Klix.ba)
Bh. glumci Dragan Marinković Maca i Amila Terzimehić bit će dio ekipe filma November Man u kojem glavnu ulogu igra Pierce Brosnan koji je ujedno i koproducent filma.

Film "November Man" zasniva se na romanu "There are No Spies" Billa Grangera, jednom od najprodavanijih špijunskih romana. Režiju filma potpisuje Roger Donaldson, a Brosnanu će se pridružiti i Dominic Cooper, glumac kojeg pamtimo iz filmova "Abraham Lincoln: Vampire Hunter", "Captain America: The First Avenger", "The Devil's Double"... U filmu će također glumiti i ukrajinska ljepotica Olga Kurylenko.

"Sljedeće sedmice kreće snimanje. Poziv za učešće u filmu dobio sam preko beogradske casting agencije zahvaljujući mojim prijašnjim filmovima i ulogama. Prije sedam-osam dana sam potpisao ugovor, a jučer su zvanično počele probe", kazao je Maca za portal Klix.ba.

Naš sagovornik kaže da je Pierce Brosnan sjajan glumac kojeg će tek upoznati i sa kojim će imati priliku sarađivati u narednim mjesecima.

Zvijezdu filmova o tajnom agentu Jamesu Bondu raduje činjenica da će i sam početi raditi na jednom takvom filmu.

"Mislim da postoji prostor na filmskom platnu za još jednog špijuna. Daniel Craig ne može biti u svim filmovima. Moja kolegica i prelijepa glumica u filmu Olga Kurylenko počela je sa Craigom, a završit će sa Brosnanom. Ona je odlična glumica i prelijepa žena", kazao je Brosnan o svom filmu koji će se snimati ovog ljeta u Crnoj Gori i Srbiji. Premijera se očekuje naredne godine.

Priča filma "November Man" govori o bivšem agentu CIA-e (Brosnan) koji ide na misiju u Rusiju, gdje mu se suprotstavlja njegov bivši učenik (Cooper). Marinković i Terzimehić u filmu igraju ruske špijune.