Film/TV
0

London: Crkve zajednički protiv Da Vinčijeva koda

FENA
Crkve u Velikoj Britaniji dijelit će kartice posjetiocima kino-dvorana kako bi ih upoznali s činjenicama i izmišljenim tvrdnjama u filmu "Da Vincijev kod".

Projekt, u kojemu sudjeluje i Katolička crkva, stoji oko 20 hiljada funti, a dio je velike kršćanske kampanje u Velikoj Britaniji da se iskoristi veliko zanimanje za kršćanske teme koje je pokrenuo roman i film "Da Vincijev kod".

"Christian Enquiry Agency" štampala je 270 hiljada kartica koje će početi dijeliti 19. maja u predvorjima svih britanskih kino-dvorana u kojima će se prikazivati kontraverzni film. Pomoću tih kartica gledatelji će moći otkriti koje su tvrdnje u filmu o Isusu tačne, a koje nisu.

Uz tvrdnju "brak Isusa i Marije Magdalene je povijesna činjenica" stoji "pogrešno" i "istinito", a gledatelj će ostrugati polje ispod odgovora koji smatra točnim. Ako je točno odgovorio, u ostruganom polju pojavit će se oznaka za tačni odgovor.

Katolička crkva u Velikoj Britaniji pokrenula je i vlastitu Internet stranicu posvećenu "Da Vinčijevu kodu" na adresi www.life4seekers.co.uk. Na stranici se nalazi i kviz o Mariji Magdaleni i prelature Opus Dei, a postoji i natječaj temeljen na radnji filma. Pobjednik nagradnog natječaja dobiva ekskluzivni susret s nekim od vodećih članova Opus Dei u sjedištu ogranka prelature u Londonu.