Objavljen novi teaser
37

Ljudi nezadovoljni što je Ariel u "Maloj sireni" utjelovila tamnoputa glumica: Ovo je smiješno

D. J.
Screenshoot: YouTube
Screenshoot: YouTube
Objavljen je novi teaser za Disneyjev film "Mala sirena" u kojem glavnu ulogu ima tamnoputa glumica Halle Bailey.

Film izlazi u maju, a već je izazvao brojne polemike zbog svojih vizualnih efekata, a službeni trailer na YouTubeu je dislajkan preko tri miliona puta.

I dok je neke tamnoputa princeza Ariel oduševila, drugi se ne slažu.

"Osim što je tamnoputa, njena kosa nije crvena. Ne razumijem", "U idućem filmu će se zaljubiti u princezu, a ne u princa", "Zar nije Ariel bijele puti. Šta je iduće, Mulan kao Meksikanka", "Ovo definitivno neću gledati", "Ovo je smiješno, prestanite udovoljavati drugim rasama i tako uništiti cijeli film", neke su od reakcija na novi teaser.

Na društvenim mrežama se dijeli hashtag "NotMyAriel". Tamnoputa Ariel razbjesnila je mnoge, a glumica se susrela s brojnim rasističkim komentarima.

Bailey je rekla da se prisilila ne obraćati pozornost na negativne komentare te je otkrila da joj je puno značilo čuti riječi podrške od svojih bake i djeda.

"Bilo je nadahnjujuće i lijepo čuti njihove riječi ohrabrenja, kako mi govore: 'Ne razumiješ što ovo znači za nas, za našu zajednicu, za sve male Afroamerikanke koje će se vidjeti u tebi. To je najvažnije'", prepričala je Halle za Variety.