|

Lezbejka sam, neka sam: Otvoren Međunarodni festival queer filma Merlinka

Lezbejka sam, neka sam: Otvoren Međunarodni festival queer filma Merlinka
151
Klix.ba
7.2.2019. u 21:51
269
komentara
151

dijeljenja
1/15 Foto: D. S./Klix.ba
2/15 Foto: D. S./Klix.ba
3/15 Foto: D. S./Klix.ba
4/15 Foto: D. S./Klix.ba
5/15 Foto: D. S./Klix.ba
6/15 Foto: D. S./Klix.ba
7/15 Foto: D. S./Klix.ba
8/15 Foto: D. S./Klix.ba
9/15 Foto: D. S./Klix.ba
10/15 Foto: D. S./Klix.ba
11/15 Foto: D. S./Klix.ba
12/15 Foto: D. S./Klix.ba
13/15 Foto: D. S./Klix.ba
14/15 Foto: D. S./Klix.ba
15/15 Foto: D. S./Klix.ba
Sarajevski otvoreni centar je pod sloganom "Lezbejka sam, neka sam" u Meeting Pointu otvorio sedmi po redu Međunarodni festival queer filma Merlinka koji će trajati do 9. februara.
"Raduje nas da je ovaj festival iz godine u godinu prerastao u jedan zaista važan festival koji svojim opstajanjem šalje poruku neodustajanja i borbe za prava LGBTI osoba. Iako nas čini tužnom činjenica da se Art kino Kriterion kao još jedno mjesto kulture zatvorio, važno nam je da osvajamo nove prostore i da su nas ove godine ugostili u kinu Meeting point te klubu Monument", rekli su nam iz Sarajevskog otvorenog centra.

Međunarodni festival queer filma "Merlinka" prvi put je organizovan u decembru 2009. godine u Domu omladine u Beogradu s idejom da promovira filmske naslove koji se bave gej, lezbejskom, biseksualnom, trans, interseks i queer tematikom, a koji rijetko dođu do domaće filmske publike.

Festival je otvoren filmom "Vita i Virdžinija" rediteljice Chanyje Button u kojem glumi legendarna Isabella Rossellini. Riječ je o fascinantnoj drami koja prati ljubavnu aferu između popularne autorice Vita Sackville-West i književne ikone Virginije Wolf. Nakon filma je upriličen koktel party "Grooving on Merlinka".

Drugog dana festivala možete pogledati film "Odrastanje", zabaviti se na koncertu "U pol' 9 kod Sabe" koji će biti održan u klubu Monument nakon kojeg slijedi party Sinning with Časna Sestra.

Sve informacije u vezi sa programom festivala možete pratiti na zvaničnoj web stranici festivala Merlinka.
Prijavi grešku


Komentari (269)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...