Zagreb
23

Legendarni jugoslovenski voditelj Saša Zalepugin doživio moždani udar

D. Be.
Foto: Pixsell/Igor Kralj
Foto: Pixsell/Igor Kralj
Novinar i urednik kultnog "Nedjeljnog popodneva", Saša Zalepugin (91), u nedjelju je imao moždani udar i nalazi se u induciranoj komi.

Vijest je za 24sata.hr potvrdila njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin.

"Istina je, ali nisam u stanju pričati. Nisam spremna... molim se da se izvuče", rekla je. Oglasila se i na Facebooku.

"Danas sam sjena sebe same - Saša moj", napisala je.

Aleksandar-Saša Zalepugin, novinar, urednik i voditelj, rođen je u Sarajevu 1931. godine i bio je jedan od najpopularnijih televizijskih voditelja u Jugoslaviji uz čiji lik i glas su se provodila nezaboravna nedjeljna popodneva. U penziji je otkrio svoju inovatorsku stranu, no televizija je ipak bila i ostala njegova prva ljubav.

Od 1971. bio je urednik Zabavnog programa RTZ-a te je počeo uređivati i voditi "Nedjeljom popodne", emisiju koja je ušla u televizijsku historiju Jugoslavije kao jedan prototip mozaično-zabavne emisije, koja možda i do danas nije nadmašena s obzirom na standarde koje je Zalepugin imao.

Ova emisija 1983. godine dobila je naziv "Sastanak bez dnevnog reda". Označila je prodor modernog evropskog novinarstva na zagrebački kanal bivše JRT (Jugoslavenske Radio televizije), a povremeno je dosezala i do 70 posto gledanosti.

Predstavljala je pravu revoluciju u zabavnim programima u cijeloj Jugoslaviji sredinom sedamdesetih i početkom osamdesetih godina.

Vezani članci