|

Kreatori "Frozen 2" pregovaraju: Elsa bi mogla postati prva gay princeza Disneya

Kreatori "Frozen 2" pregovaraju: Elsa bi mogla postati prva gay princeza Disneya
133
Klix.ba
3.3.2018. u 16:14
114
komentara
133

dijeljenja
Kreatori "Frozen 2" pregovaraju: Elsa bi mogla postati prva gay princeza Disneya
Animirani film koji je oduševio djecu širom svijeta, ali i odrasle "Frozen" dobija nastavak u 2019. godini, a mediji špekuliraju kako će u "Frozen 2" Elsa imati djevojku.
Scenaristkinja i rediteljica Jennifer Lee kazala je kako vodila "tonu" razgovora o toj temi, ali nije demantovala niti potvrdila navode. Mnogi fanovi koji su još davno pokrenuli kampanju pod hashtagom #GiveElsaAGirlfriend se raduju ovom Disneyevom potezu.

"Sviđa mi se sve što ljudi govore i razmišljaju o našem filmu, što imamo dijalog i što je Elsa predivan lik koji govori mnogim ljudima. Imali smo tonu razgovora o ovoj temi i svjesni smo tih stvari. Meni Elsa svaki dan govori kojim putem treba krenuti i nastavit će nam govoriti svima. Vidjet ćemo gdje će nas odvesti", kazala je Lee.

Idina Menzel koja posuđuje glas Elsi kazala je kako je to divna ideja. Brojni analitičari kazali su kako je ovim filmom Disney napravio veliki napredak jer je dao podršku feministkinjama i pokazao kako ženama ne trebaju muškarci da bih ih spasili.

Disney je poprilično krut kada s u pitanju LGBTI scene i likovi, ali prvi gay lik pojavio se u animiranom filmu "Ljepotica i zvijer" - LeFou koji je u jednoj od scena zaplesao s Gastonom.

Premijerno prikazivanje "Frozen 2" zakazano je ua 27. novembar 2019. godine.
Prijavi grešku


Komentari (114)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...