Film/TV
29

"Kismet" parira "Sulejmanu Veličanstvenom"

Klix.ba
Turske serije obaraju sve rekorde gledanosti na Bliskom istoku, Balkanu i u centralnoj Aziji, gdje su popularnije i od američkih sapunica i latinoameričkih telenovela.

Većinu tih serija imala je priliku gledati i publika u BiH, jer je TV OBN prikazao sve što vrijedi sa ovoga tržišta. Zanimljive telenovele naišle su na veliki odziv publike, a dokaz tome su i nove epizode serije "Kismet", koja je postavila nove rekorde gledanosti i dostojno naslijedila svoju prethodnicu u terminu, seriju "Sulejman Veličanstveni".

"Kismet" nije prvi put u programu TV OBN. Naime, gledatelji su prvih 70 epizoda odgledali ranije, a sada imaju priliku vidjeti uzbudljivi završetak. Scenarij ove serije napravljen je na osnovu vrlo čitane i popularne knjige “Dudaktan Kalbe“, turskog spisatelja Rešata Nurija.

Izdavači su već nekoliko puta doštampavali tiraž, a priču su producenti primjetili zbog kultnog statusa djela među ženskom publikom. Ova serija donosi nam priču o stalnoj borbi ljubavi i ambicije, nade i istine, zavisti i časti, oholosti i sreće između četvero mladih ljudi koji su slično odgajani, ali u različitim sredinama.

Iako sve televizije u terminu od 20 sati nude svoje najskuplje i najbolje projekte, TV OBN je već sezonama nepobjediva u tom terminu. Tradiciju je nastavila i vrsna glumačka ekipa "Kismeta" na čelu sa Burakom Hakkıjem i Aslı Tandoğan.

Zbog izvrsne priče, režije i glumaca, žene ne mogu odoljeti seriji, a pokazuju to sva istraživanja provedena do sada. Zbog toga će se "Kismet" emitirati sve do jeseni, kada će se u terminu od 20:00 sati ponovno početi emitirati "Sulejman Veličanstveni“.