|

Kino s pet zvijezdica stiže u Zenicu: Ekran od decembra posluje pod brendom CineStar

Kino s pet zvijezdica stiže u Zenicu: Ekran od decembra posluje pod brendom CineStar
84
E. Lj.
10.10.2019. u 15:41
13
komentara
84

dijeljenja
Kino s pet zvijezdica stiže u Zenicu: Ekran od decembra posluje pod brendom CineStar
CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, nakon Mostara, Bihaća, Tuzle i Banja Luke, u potpuno preuređenom prostoru nekadašnjeg kina Ekran otvorit će u decembru peto po redu kino s pet zvjezdica u Bosni i Hercegovini.
U želji da posjetiocima ponudi najbolje moguće kino iskustvo, ali i u znak zahvalnosti vjernim posjetiocima kina Ekran, nakon opsežnog preuređenja koje je u toku, Zenica će biti bogatija za tri moderno opremljene kino dvorane sa više od 300 prepoznatljivih i udobnih CineStar sjedišta, uključujući ljubavna sjedišta i Love Box separe, savremenom tehnologijom i najvišim standardima u kvaliteti kino prikazivanja. Osim interijerske renovacije, prilagođava se nagib tribina te ugrađuje novi realD3D sistem svjetski poznatog proizvođača, koji će podići kvalitetu 3D prikaza slike te će posjetioci imati osjećaj da su u središtu radnje filma. Sve tri dvorane nadograđuju se sa Crown digitalnim pojačalima te JBL zvučnicima nove generacije. Snaga i kvaliteta zvuka podiže se na visoki nivo koji će se osjetiti u svakom sjedištu u dvorani.

"Naša kina s pet zvjezdica specifična su po enterijeru, udobnosti i kvaliteti opreme koja uživanje u filmu podižu na najviši nivo, te s nestrpljenjem očekujemo otvorenje takvog kina i u Zenici. Naredna dva mjeseca ćemo izvršiti kompletno preuređenje enterijera te tehničku nadogradnju, jer kino moramo podići na CineStar standard. Znamo da zeničani vole film i kino, te da su voljeli Ekran već 10 godina i bilo bi nam zadovoljstvo da i CineStar jednako lijepo prime, a mi ćemo napraviti sve da osjete čaroliju kina s pet zvjezdica“, kazala je Jadranka Islamović regionalna direktorica Blitz-CineStara.

Pored vrhunskog filmskog programa posjetioci će moći uživati i u prepoznatljivim CineStar uslugama poput online prodaje ulaznica, CineSrijede – najpovoljnijeg dana u sedmici, Loyalty programa i Family paketa koji osiguravaju uštede te brojih sadržaja poput proslava rođendana i matineja.CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regiji, a otvorenjem kina u Zenici popet će se na broj od ukupno 23 multipleks kina koja raspolažu sa 145 digitalnih dvorana i više od 23.000 sjedišta koja godišnje posjeti oko 5 miliona posjetilaca. Prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar otvoren je 2012. godine s ukupno 5 dvorana i 700 sjedišta. Nakon Mostara, uslijedilo je otvorenje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014. godine sa 6 kinodvorana i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa 5 kinodvorana i 789 sjedišta. CineStar 4DX Delta Planet u Banjoj Luci svoja vrata otvorio je početkom ove godine s ukupno 6 dvorana i 725 sjedišta.

U junu ove godine Međunarodno udruženje kinematografa (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini jer predstavlja pravi primjer kompanije koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Nagrada 'International Exhibitor of the Year' dodjeljena je upravi Blitz-CineStara za izuzetnu predanost u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi.

Više informacija kao i online kupovina ulaznica dostupna je na CineStar web stranici.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...