Film/TV
32

Kino Metalac i trg ispred Narodnog pozorišta se pripremaju za SFF

Piše: L. Č.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Posljednje pripreme na svim lokacijama SFF-a su u toku. U srijedu u jutarnjim satima podignuto je platno na najatraktivnijoj lokaciji - Ljetnom kinu, a počela je i postavka ispred Narodnog pozorišta, gdje će se nalaziti crveni tepih i Festivalski trg.

Slobodna prodaja pojedinačnih ulaznica počinje u četvrtak, 4. augusta, u 10:00 sati u Glavnom Box Officeu 22. Sarajevo Film Festivala (Bosanski kulturni centar Sarajevo).

Cijene ulaznica:

Ljetno kino: otvaranje – 15 KM, zatvaranje – 12 KM, ostale projekcije – 8 KM Kino Meeting Point: 5, 6 i 7 KM Narodno pozorište: otvaranje – 15 KM, ceremonija dodjele nagrada – 20 KM, ostale projekcije – 5, 6 i 8 KM Multipleks Cinema City: 4, 5 i 7 KM Sarajevsko Summer Screen: sve projekcije - 7 KM

Kompletan program ovogodišnjeg SFF-a pronađite na zvaničnoj stranici Festivala.

Online prodaja ulaznica je počela 1. augusta, a iz organizacionog tima SFF-a navode da prema prvim podacima mogu kazati kako vlada veliko interesovanje publike za sve programe.

"Tradicionalno, najviše se kupuju ulaznice za Ljetno kino, ali ne izostaje interesovanje ni za ostale programe", kažu iz SFF-a.

Program ovogodišnje Open air selekcije i filmove koje ćemo gledati u Ljetnom kinu, provjerite ovdje.