{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako izgleda budućnost: Danas je kultni datum iz filma "Back to The Future 2"

Klix.ba
21.10.2015. u 09:00
444
49
Kako izgleda budućnost: Danas je kultni datum iz filma "Back to The Future 2"
444
 
U filmu "Povratak u budućnost 2" (Back to The Future 2), lik Marty McFly (Michael J. Fox) putuje u budućnost kako bi pomogao svojoj budućoj djeci.
Datum njegove destinacije u vremenu je kultni 21. oktobar 2015. godine, a zbog činjenice da je upravo danas taj dan, ljubitelji jednog od najpopularnijih naučnofantastičnih filmova imaju puno razloga za slavlje.

Kao mnogi filmovi koji su se bavili budućnošću ili koji su bili smješteni u budućnost, "Povratak u budućnost 2" neke je izume predvidio dobro, dok je druge potpuno promašio. Upravo je ova tema jedna od osnovnih kada je riječ o raspravi o neprevaziđenom djelu reditelja Roberta Zemeckisa.

Godina 2015. (kao i godine prije nje) donijela nam je velike "ravne" televizore, naočale s virtuelnim sadržajem, videopozive, otključavanje uređaja putem otiska prsta, 3D filmove...

Ipak, dvije poprilično velike stvari još uvijek nemamo, bar ne u komercijalnoj upotrebi, a to su lebdeći automobili i lebdeći skejtbord.

"Povratak u budućnost 2" jedan je od najuspješnijih filmova svih vremena. Sa oko 40 miliona dolara budžeta (u koji je bio uključen i treći dio filma), djelo je svojim producentima donijelo zaradu od preko 300 miliona dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: