Za novo izdanje Voguea
38

Julia Roberts otkrila da je skoro odustala od mnogima omiljenog filma: Bilo mi je tako neprijatno

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Julia Roberts zvijezda je naslovnice birtanskog izdanja magazina Vogue za mjesec februar, a u intervjuu je govorila o svojim kultnim modnim izdanjima, karijeri te otkrila koji film umalo nije snimila.

Roberts je otkrila kako je jedna od najtežih stvari u karijeri koje je morala uraditi bilo snimanje filma "Notting Hill" iz 1999. godine u kojem je igrala glumicu.

"Bilo mi je tako neprijatno! Mislim, razgovarali smo o ovome toliko puta, ali ja zamalo nisam učestvovala jer je samo izgledalo – oh, izgledalo je tako nezgodno. Nisam ni znala kako da glumim tu osobu", ispričala je.

Prisjetila se i da je imala probleme s kostimima koje je trebala nositi u filmu te je naposljetku poslala vozača po odjeću iz njenog ormara.

"Moj vozač, ljupki Tomi, tog jutra sam ga vratio u moj stan. Rekla sam: 'Idi u moju spavaću sobu i uzmi ovo, ovo i ovo iz mog ormara'. I to su bile moje vlastite japanke i moja slatka mala plava somotna suknja i majica i moj kardigan", otkrila je.

Roberts je u intervjuu također komentarisala svoju odluku da u svjesno izbjegava golotinju u svojim filmovima. Glumica je sugerirala da su njeni izbori vođeni njenom odgovornošću prema drugim ženama i vjerovatno njenom neočekivanom genetskom vezom sa feminističkom ikonom Glorijom Steinem, što je otkrila kroz program "Pronalaženje svojih korijena".
Glumica je otkrila i kako na njene profesionalne i lične odluke duboko utječu njene vrijednosti i njena posvećenost porodici. Njeni postupci odražavaju snažno uvjerenje u održavanje ravnoteže između svojih profesionalnih nastojanja i privatnog života.