Na dodjeli Zlatnog globusa
2

Jodie Foster javno priznala da je lezbejka i da ide u penziju

Anadolija
Jodie Foster (Foto: AFP)
Jodie Foster (Foto: AFP)
Film "Lincoln", koji je ustvari priča o ratu protiv ropstva koji je vodio 16. američki predsjednik Abraham Lincoln, na sceni je predstavio bivši američki predsjednik Bill Clinton. Prilikom poziva za izlazak na scenu, voditeljica programa Amy Poehler je šaljivo najavila Clintona oslovivši ga kao "suprug Hillary Clinton", a publika u sali ga je pozdravila gromoglasnim aplauzom.

Noć je ipak obilježila Jodie Foster koja je bila nominovana za "nagradu za životno djelo Cecil B. DeMille", a koja je na pozornici javno priznala da je homoseksualnog opredjeljenja i da namjerava da se povuče u penziju.

Svečanošću na Beverly Hillsu proglašeni su ovogodišnji dobitnici prestižne filmske nagrade Zlatni globus, koja je poslije Oscara najvrjednija nagrada koja se dodjeljuje za najuspješnija filmska ostvarenja u prethodnoj godini.

Popularni glumac Ben Affleck dobio je Zlatni globus za njegovu ulogu u filmu "Argo", koji je također osvojio Zlatni globus u još dvije konkurencije i to za najbolji film godine i najbolju režiju.

"Nije ni bitno o kojoj se nagradi radi, ali je veličanstven osjećaj kada vas pominju u društvu sa Stevenom Spielbergom, Ang Leeom, Kathrynom Bigelow i Quentinom Tarantinom", kazao je Affleck prilikom primanja nagrade.