Naporan trening
17

JLo u novom videu pokazala kako je savladala ples na šipci za ulogu striptizete

Dž. L.
Naporan trening nije ništa strano za Jennifer Lopez koja se gotovo čitav život bavi sportom i plesom, ali ples na šipci koji je morala savladati za ulogu striptizete u filmu "Hustlers" definitivno je bio nešto novo za latino divu.

Prije nego je započela sa snimanjem akcione drame "Hustlers", koja već osvaja filmoljupce širom svijeta, JLo je željela naučiti sve akrobacije i pokrete oko šipke. Kaže kao nije bilo lako, iako sve izgleda lako dok ona to radi.

Šipke za ples instalirala je u svojim kućama u Los Angelesu, Miamiju i New Yorku kako bi mogla stalno vježbati. Desna ruka prilikom pripremanja za film bila joj je striptizeta Johanna Sapakie.

"Riječ je ustvari o akrobacijama, ali ja pokušavam naučiti mehaniku pokreta u ovom trenutku jer striptizete imaju nogo vremena za vježbanje. Cardi mi je rekla kako su joj trebale godine, a Johanna mene pokušava naučiti za šest sedmica", kazala je Lopez u videu kroz koji je prikazala svoje pripreme.

Nakon treninga s Johannom, Lopez je imala još neko vrijeme da vježba sama. Pjevačica i glumica ističe kako je sve dala od sebe da bi izgledala uvjerljivo te kako joj je ples za šipkom nešto fizički najteže što je ikada probala.

U "Hustlers" JLo glumi Ramonu, zvijezdu striptizetu koja najviše zarađuje u klubu. Film je baziran na istinitoj priči o njujorškim striptizetama koje su nadmudrile bogataše s Wall Streeta.

"Hustlers" je nedavno prikazan na filmskom festivalu u Torontu, a proteklih dana prikazuje se u kinima širom svijeta. Mnogi predviđaju kako bi film mogao biti nominovan za Oscara.