Stavljanje mete na čelo
95

Jezivo je šta rade legendama srbijanskog glumišta: Propagandni snimci izgledaju kao lista za odstrel

I. S.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Vučićeve pristalice su na društvenim mrežama počele objavljivati bizaran snimak kojim stavljaju metu na čelo glumcima koji su podržali proteste "Srbija protiv nasilja".
"Glumci koji su uhljebljeni na projekte Telekoma, odnosno državnom budžetu i privatne kompanije Pink pozivaju na antidemokratske metode rušenja države i ustavnog poretka te anticivilizacijske i nezakonite akte protiv TV Pink ili direktno učestvuju u ovakvim činovima", navedeno je.
Nakon ovog skandaloznog uvoda smjenjuju se fotografije glumaca koji se bore za građansku Srbiju. Neki od umjetnika koji su prozvani na ovom snimku su: Branislav Trifunović, Hana Selimović, Miodrag Dragičević, Vesna Trivalić, Dragan Bjelogrlić, Svetlana Bojković, Gorica Popović, Nikola Đuričko, Tamara Dragičević, Ammar Mešić, Nataša Ninković, Nikola Kojo, Milan Marić, Sergej Trifunović, Seka Sablić...

Kao što je već poznato, glumci su prije nekoliko dana podnijeli tužbu protiv Nebojšu Bakareca, poslanika SNS-a u Skupštini, koji je objavio kolike honorare im je navodno isplatio Telekom. Nikola Kojo je za Nova.rs potvrdio i da je tužio ministricu kulture Majku Gojković.

Podsjećamo, glumica Tamara Dragičević i njena djeca su nedavno dobili prijetnje smrću. Njen suprug, glumac Petar Benčina je za portal Nova.rs izjavio da je slučaj prijavljen, ali da policija ne reaguje.

Osim toga, srbijanski tabloidi su bh. glumca Feđu Štukana, koji je sa Zoranom Kesićem bio na protestima protiv Vučića, nazvao muslimanskim ekstremistom koji poziva na nasilje.