Na radost miliona fanova
29

Jedna od najboljih naučno-fantastičnih serija "Black Mirror" dobit će još jednu sezonu

D. J.
Foto: Imdb
Foto: Imdb
Sjajna naučno-fantastična serija "Black Mirror" na radost miliona obožavatelja dobit će i sedmu sezonu.

To su za magazin Variety potvrdili autori serije koja govori o modernom društvu u bliskoj budućnosti i novim tehnologijama te promatra način na koji tehnologije utječu na ljude.

Kreator serije Charlie Brooker inspiraciju za seriju pronašao je u serijalu "Zona sumraka".

Za sad još nije poznato koliko će epizoda sedma sezona imati i ko bi sve mogao glumiti u novoj sezoni. Ipak, serija bi se trebala početi snimati već ove godine, a producenti nove sezone bit će Charlie Brooker, Annabel Jones i Jessica Rhoades.

"Black Mirror" obožavatelji vole jer kako tvrde, može predvidjeti buduće događaje, a u jednoj od epizoda šeste sezone nazvanom "Streamberry" prikazano je kako se koriste informacije o ljudskim životima koje kasnije AI pretvara u seriju.

Producent Booker za Variety je rekao da je epizoda snimljena prije nego što je ChatGPT postao globalni fenomen.

"Veoma sam zabrinut šta sve umjetna inteligencija i upotreba ChatGPT-ja može napraviti. To me posebno brine i zato sam ovdje", rekao je producent koji je aktivno sudjelovao u štrajku koji je zaustavio produkcije u Hollywoodu ranije ove godine.

Šesta sezona imala je pet epizoda, a glumile su neke od najvećih hollywoodskih zvijezda, pa se fanovi nadaju kako će tako biti i u novoj sezoni . U šestoj sezoni pojavila se Salma Hayek, Annie Murphy, Aaron Paul, Josh Hartnett i brojna druga slava glumačka lica. "Black Mirror" je oduševio i televizijske kritičare, osvojio je devet Emmyja i na IMDB ima ocjenu 8.7.