Film/TV
9

"Izvor nade", "Sudac", "Haker" i "Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa" u Cinema Cityju

Od 22. do 28. januara na repertoar Cinema Cityja stižu četiri nova filmska ostvarenja "Izvor nade", "Sudac", "Haker" i "Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa".
"Izvor nade“ (The Water Diviner) je ratna drama u režiji Rusella Crowea, a u glavnim ulogama su Rusell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney. Radnja ove snažne povijesno-ratne sage odvija se u Turskoj, četiri godine nakon krvave Galipoljske bitke.

Australski farmer Conor (Russell Crowe) dolazi u Istanbul kako bi otkrio što se dogodilo s trojicom njegovih sinova, koji se vode kao nestali u bitci. Ubzo se zbližava s prelijepom Turkinjom (Olga Kurylenko), vlasnicom hotela u kojem je odsjeo, te uz pomoć lokalnog časnika kreće na put ne bi li napokon doznao kakva je sudbina zadesila njegove najmilije.

"Sudac" (The Judge) je drama redatelja Davida Dobkina, a glavne uloge tumače Robert Downey Jr., Robert Duvall, Billy Bob Thorton.

Sudac je priča o uspješnom i samoživom odvjetniku Hanku Palmeru (Robert Downey Jr.) koji nakon smrti majke dolazi u rodni grad. Osim obitelji od koje se u potpunosti otuđio, Palmera dočeka i optužnica podignuta protiv njegovog oca, uglednog umirovljenog suca koji je u službi pravde proveo 42 godine. Josepha Palmera (Robert Duvall) tereti se za ubojstvo. Briljantni mladi pravnik morat će obuzdati svoju aroganciju, pomiriti se s obitelji te ponovo zadobiti očevo povjerenje kako bi pobijedio u najvažnijem slučaju karijere...

"Haker" (Blackhat) je akcioni triler redatelja Michaela Manna, a glavne uloge tumeče Chris Hemsworth, Viola Davis, Tang Wei, Wang Leehom. Smješten u svet globalnog sajber-kriminala, film BLACKHAT prati zatvorenika kome je dozvoljeno odsustvo kako bi se sa svojim američkim i kineskim partnerima udružio u lovu na sajber-kriminalnu mrežu najvišeg nivoa od Čikaga i Los Anđelesa preko Hong Konga do Džakarte...
"Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa" je akciona drama redatelja Nikole Vukčevića, a glavne uloge tumače Goran Bogdan, Momčilo Otašević, Emir Hadžihafisbegović.

Stanko (30) treba ubiti čovjeka, po prvi put. Istog dana, njegov mlađi brat Vojo (16) treba voditi ljubav, po prvi put. Putevi dva brata će se istog dana ukrstiti nekoliko puta, na neobičan način; ono što se u startu čini lakim/teškim – pokaže svoju suprotnu stranu, a njihov bratski odnos će biti preispitan...