Jutarnji program
0

Izaberite najbolju učiteljicu ili učitelja u programu OBN-a

Sarajevo-x.com
U Jutarnjem programu televizije OBN od ponedjeljka do petka možete pratiti zanimljive i aktuelne događaje, teme i vijesti iz zemlje i svijeta, a od ponedjeljka, 27. septembra, počelo je emitovanje nove rubrike: "Biramo najbolju učiteljicu ili učitelja".

Za samo nekoliko dana dobili smo pisma dječice, što nam dokazuje da želja za takmičenjem, vedrim duhom i nagradama postoji.

"Znamo da su naši gledatelji i mali školarci, pa smo upravo zbog njih odlučili pokrenuti ovu rubriku. Učiteljice i učitelji nam u djetinstvu postaju zamjena za roditelje, uče nas pisati, čitati, razmišljati i samim tim nam ostaju duboko u sjećanju cijelog života. Oni učestvuju u odrastanju svakog djeteta pa upravo iz tog razloga želimo na ovaj način odati priznanje ovom poslu i nagraditi ljude koji nesebično prenose svoje znanje", navodi se u najavi.

Kreatori Jutarnjeg programa se nadaju da će kroz ovu rubriku učitelji imati priliku vidjeti šta je to što djeca pamte, te kako oni izgledaju iz dječije perspektive.

Mališane od prvog do petog razreda osnovne škole iz cijele Bosne i Hercegovine pozvani su da šalju svoja pisma, fotografije, crteže i razloge zbog kojih je njihova učiteljica najbolja.

Sva pristigla pisma pregledat će stručni žiri, čije ćemo mišljene uvažiti prilikom odabira, ali će najveću prednost imati dječija kreativnost i njihove iskrene riječi pohvale. Najbolja učiteljica ili učitelj će biti vrijedno nagrađani, a vrijedne mališane očekuju posebni pokloni.

Svoja pisma mogu nam slati putem pošte na adresu: OBN Televizija, Humska 1, 71000 Sarajevo, sa naznakom (Najbolja učiteljica/učitelj).