Hrvatska pjevačica
433

Ida Prester na crvenom tepihu SFF-a odala počast ubijenoj Nizami Hećimović

I. S.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Hrvatska pjevačica Ida Prester je večeras na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala sa suprugom Ivanom Peševskim odala počast ubijenoj Nizami Hećimović.
Ona je iskoristila ovu priliku kako bi podsjetila na problem femicida i uputila kritiku vlasti koja nije reagovala kako bi zaštitila žrtvu. Kao što je već poznato, Ida je ranije na društvenim mrežama objavila djelić pjesme posvećene Nizami.

"Posljednja 24 sata pisala sam ovu pjesmu, potaknuta horor pričom o ubijenoj ženi u Gradačcu. Nasilje je svuda oko nas, ne smanjuje se nego povećava, posebno prema ženama. Svakih desetak dana čitamo o novim žrtvama stradalima od ruku svojih partnera. Šta možemo? Kako zaštititi te žene, ranjene, uplašene, u panici? Kako obuzdati taj val agresije povrijeđenog ega koji vodi u (auto)destrukciju?", napisala je.

Dodala je da nema odgovor na ova pitanja i da samo može napisati pjesmu za posvetu.

"Proći će još mjeseci dok se ovo pošteno snimi, smiksa, uobliči... Bilježim trenutak prve ideje. Nadam se da ćemo je uskoro zajedno pjevati na koncertima i napraviti štit od naših tijela", navela je.