Producent Edin Šarkić
0

"I Nicolas Cage će doći u Bosnu i Hercegovinu"

Piše: A. Karadža
Edin Šarkić
Edin Šarkić
Taktika "hoću-neću" federalnog ministra kulture i sporta Gavrila Grahovca oko izdavanja dozvole za snimanje filma "Unititled Love Story" Bosnu i Hercegovinu učinila je neprijateljskom zemljom u očima stranih producenata i filmaša.

Nakon odluke ministra Grahovca da poništi, pa ponovo izda dozvolu za snimanje Angelininog filma, glumica i režiserka odlučila je skratiti vrijeme snimanja filma u našoj zemlji, a producenti filma "Tesla - vladar svijeta", u kojem glumi slavni Nicolas Cage, odgodili su dolazak na pregovore u Sarajevo.

Producent Edin Šarkić, vlasnik "Scout Filma", u razgovoru za naš portal rekao je da neće dozvoliti da to poremeti atmosferu i da će sigurno dovesti Nicolasa Cagea u našu zemlju na snimanje filma.

"Sada je najvažnije da dođe Angelina i ona će doći, ali ću dovesti i Nicolasa Cagea, kao što sam već jednom doveo Angelinu i Richarda Gerea", rekao je za Sarajevo-x.com.

"Tesla - vladar svijeta" je visokobudžetni projekat o životu naučnika Nikole Tesle, u kojem će slavni Nicolas Cage glumiti Thomasa Edisona. Osim njega, uloge su dobile Megan Fox i Jessica Alba, pa se sad već može govoriti o respektabilnoj glumačkoj ekipi. Još je uvijek nepoznato kome će pripasti uloga Tesle.