Od 11. aprila
0

Horor "Groblje kućnih ljubimaca" i avantura "Hellboy" na repertoaru Cinema Cityja

Klix.ba
Od 11. aprila na repertoaru Cinema Cityja naći će se novi horor "Groblje kućnih ljubimaca" i akcijska avantura "Hellboy".

"Groblje kućnih ljubimaca" (Pet Sematary) je horor zasnovan na originalnom romanu Stephena Kinga. Film prati Dr. Luisa Krida (Jason Clarke) koji, nakon što se preseli sa svojom ženom Rachell (Amy Seimetz) i njihovo dvoje male djece iz Bostona u ruralni Maine, otkriva misteriozno groblje sakriveno duboko u šumi nedaleko od nove porodične kuće. Kada se desi tragedija, Luis će se obratiti za pomoć svom neobičnom komšiji Judu Krendelu (John Lithgow) i tada počinje lančana reakcija opasnih događaja koji će osloboditi neshvatljivo zlo koje donosi zastrašujuće posljedice...

"Hellboy" (Hellboy) je akcijska avantura, fantazija u kojoj glavne uloge tumače David Harbour, Milla Jovovich i Ian McShane.

Ultimativni antiheroj Hellboy se vraća u osvetničkoj misiji u Londonu, gdje se drevni duh zle vještice (Nimue the Blood Queen) vratio iz mrtvih. Zarobljena i odbačena prije više stoljeća, kraljica vještica se vraća u naš svijet kako bi ponovno donijela smrt i uništenje. Samo heroj s paklenim korijenima kao Hellboy, u stanju je suočiti se s prijetnjom i boriti se s vješticom i njezinom vojskom. Njegove će se šanse još više povećati kad se ispostavi da je nasljednik moći samog kralja Arthura. Međutim, čak ni on ne može pobijediti sam u ratu sa silama zla. Prije nego što se odigra odlučujuća bitka, Hellboy mora vratiti svoje stare saveznike...

Osim dva nova filmska naslova, na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akcijsku avanturu "Shazam!" u kojoj glavne uloge tumače Zachary Levi, Djimon Hounsou i Mark Strong, novi SF triler "Opsadno stanje" reditelja naslova "Planet majmuna: Postanak" te akcijsku avanturu "Kapetanica Marvel" u kojoj glavne uloge tumače Brie Larson, Jude Law i Samuel L. Jackson. Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su još animirani hitovi "Kako da dresirate svoga zmaja" i "Ralph ruši internet".

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu Cinema Cityja.