Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad cemo prestat pravit filmove vezane za rat.. pa i partizani su posustali tamo negdje nakon 15-20 godina
@SheRains zamisli, bosanski triler, akcija, komedija, romantika, horor.. a radnja u 2016-oj i nema price ko je poch'o rat.. ni ko ga je zavrsio.. vala bas bih volio to pogledat :)))
a zasto bi prestali?
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Ako Americkom filmskom kriticaru ne odgovara znaci da ga obavezno treba pogledati. "Nedostaje dramaticnost!" Americki filmovi su toliko puni bespotrebne dramaticnosti da se svaki pokret, pogled i rijec maksimalno i neprirodno dramatizuju.
Ma holivudski mediji kao film smatraju red akcije, red sexa, red ubistava, losi tip na kraju umre i to je to.
objavljivanje strane kritike domaćeg filma me ponuka da se još jednom upitam ima li kod nas uopšte objektivne (pa i ikakve kritike) kad riječ o kulturi/umjetnosti..znala sam pročitati u novinskim rubrikama iz te oblasti tekstove o filmovima/predstavama/izložbama/knjigama ali bez bogzna kakvog kritičkog osvrta, pogotovu ne negativnog kad se radi o domaćim autorima/akterima..sve u svemu stičete dojam kako se kod nas stvaraju sve sama remek djela...
Naravno da nema. Fino da si obuhvatila kompletan uzorak (kultura/umjetnost( jer je jednak problem i u muzici, likovnoj umjetnosti i ostalom što si nabrojala. Bilo je ponekad u Danima i Slobodnoj Bosni par dobrih rečenica o nekom filmu i Mirsad Kličić na emisiji Sedmica, ali osim toga, i par opskurnih emisija na BHT-u i FTV-u, slabo.
l;;k;lk'
Variety pise izuzetno pozitivno o filmu http://variety.com/2016/film/festivals/death-in-sarajevo-review-danis-tanovic-berlin-film-festival-1201706394/ U svakom slucaju jedva cekam da pogledam - film jeste "ratni", ali na vrlo netipican (altmanovski :)) nacin. Svejedno, krajnje je vrijeme da se nasa filmska produkcija odmakne od ratnih tema. Bar jednom.
e moj biggy.ba pa pisao bi i klix pozitivno o danisovom filmu da im je zicagu vidjela berlina na tudji racun.
ali zato nije nedostajalo dramatičnosti u događajima koji su se dogodili nakon toga , nažalost .
nikad nisam cuo od nekoga da bi opet pogledao niciju zemlju,zaboravljen film skroz a navodno oskara dobio
tek se ulogovah nakon par dana i idem sad citati komentare, zanima me sta o novom danisovom filmu kazu ugledni filmski kriticari sa klix-a
JESMO PAMETNI NARODI,KOD NAS SE SVI U SVE RAZUMIJU
hhehehe vjerujem da je tako, nijedan njegov film nije bio zanimljiv
Da se ne lažemo, kad je Tanović znao sminiti dobar film?
Gledo danas u berlinu film i mogu reći da nikakvih ovacija nije bilo osim od strane prijatelja,poznanika glumačkog tima...
Moj Danise, strefio te belaj da ti film komentira daltonista...Bolje je imat' malo sreće nego vazdah hodat' po suhom zlatu.
...ovdje je zadnji film da valja bio "maratnoci".
@Napaćenko ...ozbiljan sam. maratonci su bili slika naše budućnosti. sve drugo je slika naše prošlosti.
@lik5 ...rat je svakako potaknuti iz zemlje domaćina oskara. inače, gledao sam film. nije loše, ali nije ni remek-djelo. od čitava filma u legendu je ušla ona "ja sranja u ruandi".