Paz Vega zainteresirana za ulogu
0

Holivudska elita snima u Banjoj Luci

Sarajevo-x.com
Paz Vega
Paz Vega
U Banjoj Luci bi se, krajem ove ili početkom sljedeće godine, trebao snimati film radnog naziva "Težina srca", a interes da glume u ovom ostvarenju pokazali su Paz Vega, Martin Sheen i James Woods, pišu Nezavisne novine.

Producent Rafael Primorac priprema film čija radnja prati Milenu, psihijatra u bolnici, Eda, američkog diplomatu zaduženog za Balkan u vrijeme posljednjeg rata u bivšoj Jugoslaviji i Marka, ratnog invalida koji se bavi stolarijom.

Oni proživljavaju životnu krizu, koja je povezana s istinitim događajem koji se dogodio u Banjoj Luci u posljednjem ratu.

Film za koji je scenario napisao Banjalučanin Mio Džakula bi se trebao snimati na lokacijama u Bosni i Hercegovini i Los Angelesu. Džakula će, također, režirati ovo ostvarenje. On je dosad napisao nekoliko scenarija koji su u procesu realizacije, kao "American Heart", "Godwind" ili "Diesel Boys".

Inače, iza Rafaela Primorca je bogato producentsko iskustvo, a radio je sa brojnim holivudskim zvijezdama kao što su Wesley Snipes i Adrien Brody.

Film "Težina srca" će biti koprodukcija Njemačke, Danske, Francuske i BiH.