Film/TV
8

Hadžihafizbegović: Neda Arnerić bila je sjajan čovjek i velika glumica

FENA
Emir Hadžihafizbegović (Foto: R. D./Klix.ba)
Emir Hadžihafizbegović (Foto: R. D./Klix.ba)
Bosanskohercegovački kazališni, televizijski i filmski glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović izrazio je žaljenje povodom smrti jedne od najpoznatijih glumica bivše Jugoslavije Nede Arnerić.
"Smrt Nede Arnerić veliki je gubitak za naš esnaf. Otišla je jedna sjajna, velika i osoba i glumica. Bila je dobra prijateljica, viđali smo se u raznim situacijama", kazao je Hadžihafizbegović u izjavi za Fenu.

Prisjetio se i 43. Međunarodnog filmskog festivala FEST 2015. godine u Beogradu kada je dobio nagradu za najboljeg glumca, a Neda Arnerić bila je predsjednica žirija.

"Znali smo se dobro, poštovali se i jako me je potresla vijest o smrti Nede Arnerić. Bila je prije svega sjajan čovjek, a i velika glumica", kazao je Hadžihafizbegović.

Podsjetio je da je Arnerić karijeru počela s 15 godina i postala velika glumica.

Glumica Neda Arnerić preminula je 10. januara u Beogradu u 67. godini. Tokom života odigrala je u više od 40 pozorišnih i više od 100 filmskih uloga, a najpoznatiji filmovi su "Ko to tamo peva", "Sutjeska", "Valter brani Sarajevo", "Užička republika", "Varljivo leto '68".

Za svoj rad dobila je brojne nagrade.