Potpisan ugovor
24

Grad Sarajevo sufinansira Sarajevo Film Festival s 200.000 KM

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra potpisali su danas ugovor o sufinasiranju ovogodišnjeg SFF-a vrijedan 200.000 KM.

Gradonačelnik Skaka je podvukao da se radi o sufinsiranju jednog od najznačajnijih projekata koji se dešavaju u gradu Sarajevu.

On je ovom prilikom direktoru SFF-a Mirsadu Pirivatri i festivalskom timu čestitao 23 godine vrhunskog rada.

Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba

"Želim im čestitati na onome što su napravili i obećati im da će ova administracija Grada nastaviti ispunjavati obećanja te realizovati i podržavati projekte koji imaju za cilj promociju grada Sarajeva i pozicioniranje grada na mapi evropskih i svjetskih destinacija", rekao je Skaka.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra zahvalio se gradonačelniku Sarajeva i gradskoj administraciji što je nakon nekoliko godina zastoja u saradnji Sarajevo Film Festival ponovno vraćen u budžetsku liniju za kulturne institucije /projekte od interesa za grad Sarajevo.

Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba

"Ovo je značajan grant za naš budžet koji omogućava da možemo kvalitetno pripremiti Festival. Da možemo zaposliti mlade ljude, dati im šansu da ostanu u ovoj državi i sutra nastave da rade ono što smo mi radili", rekao je, između ostalog, Purivatra.