Prvi put u Sarajevu
183

Glumica Jelena Simić o SFF-u: Baš je zadovoljstvo biti na ovom festivalu

L. R.
Jelena Simić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Jelena Simić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Glumica Jelena Simić danas je prošetala crvenim tepihom SFF-a, a svoje oduševljenje ovim festivalom podijelila je s medijima.
Naime, Jelena Simić prošetala je crvenim tepihom zajedno s ekipom filma "Sirin" reditelja Senada Šahmanovića. Film "Sirin" svoju premijeru ima večeras na lokaciji Ljetnog kina Stari Grad.

"Jako je lijepo kada postoji ovakav protokol. Čovjek se osjeća kao da je sve na onakvom nivou kakvom treba da bude kad je u pitanju premijera filma. Tako da je baš zadovoljstvo biti na ovom festivalu", poručila je Simić.

Glumica Simić navodi da joj je ovo ujedno i prva posjeta glavnom gradu BiH, a od publike očekuje reakcije i nada se da će imati priliku da razmijene utiske, budući da i veliki dio filmske ekipe nije pogledao film u potpunosti.

Radnja filma prati Natali (40) koja je napustila bivšu Jugoslaviju odmah nakon početka ratova devedesetih. Kao i mnogi drugi ljudi s ovih prostora emigrirala je u inostranstvo u potrazi za boljim životom i sigurnijom budućnosti.

Nakon više godina provedenih u inostranstvu, u želji da se potpuno adaptira na život u novoj sredini, poželjela je da promijeni svoj identitet i izbriše svoje porijeklo. Neobičan pravni slučaj oko nasljedstva bogate starije žene koja nije imala porodicu će je dovesti ponovo u zemlju svog porijekla - Crnu Goru.

U filmu pored Jelene Simić, glume i Danica Ćurčić, May-Linda Kasumović, Marko Baćović, Nikša Butijer, Lidija Kordić, Momčilo Otašević, Tihana Ćulafić Mišo Obradović, Izudin Bajrović, Fatmir Spahiu, Simon Shkrelli, Bashkim Alaj i drugi.