Komentari (123)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ko Izeta ga samo pamte mlade populacije. Bezboroj je filmova,serija i pozorisnih predstava iza njega. Veliki Glumac i Covjek je napustio mas je. Mnogima ce nedostajati jedinstven Glumacki izrazaj. Svi smo mu na svemu zahvalni. Nilada ga necemo zaboravit. 😥😥
https://youtu.be/8Qo8W-FAmFM
A sta je to toliki problem i da Mustafu raja upamti kao Izeta.Pogotovo ova mladja. Ono sto je danas nama sramotno i nemoralno, to ce za narednu generaciju biti normalno.Tako je nasim roditeljima nenormano ono sto mi radimo.Svaleracije i qurvarluka ima od kad je covjeka i zene, a alkohola nedugo nakon njih.I to nema veze ni sa Islamom, krscanstvom niti bilo kojom vjerom. Ako me neko iskljucuje iz toga da budem musliman sto pijem, ne moram ni biti.
Jedna od najjacih uloga u filmu miris dunja eh to je film koji sam gledao bezbroj puta...
@TzBoy isto a evo nisu ni spomenuli taj film, tu je bio maestralan, pogotovo zadnja njegova scena. Topla preporuka svima da pogledaju
Gluhi barut, sigurno jedna od pet najjačih uloga uz Glembajeve, Već viđeno, Miris dunja i Oca, a niko ga ne spominje
A drug Spanac i Semso Bonaparta, njih ni pomenula nisi ma bjez tamo
Zasto svi preskacu film Miris dunja 1982, gdje je bio glavna uloga Aa stavljaju oca na sluzbenim gdje je sporedna
Savršeni krug
Neka Ti je Vjeciti Rahmet Legendo...dok je Bosne i Bosanaca zivjeces na nasim sjecanjima i na TV ekranima... Od sada si Bosanska Maksuzija 🤲
Citam danasnje vijesti i vase komentare i osjecam neku zebnju, zima mi, unutra... Kad nas ovakvi ljudi napuste Bosna mi dodje nekako suhoparnija i siromasnija, ranjivija, izlozenija. Veliki gibitak.
Ines Mrenica zvana smor. Pamtiće ga svako onako kako mu je prirastao za srce.
FTV (federalna televizija) je toliko puta reprizirala seriju, tako da je ne izbrisiv trag za ovu generaciju kao Izet.
Niko ne spominje Ziju iz filma "Otac na službrnom putu" i scenu kad na svadbi glavom razbija flašu...I ona čuvena...E Zijo, Zijo što se nisi na svojoj svadbi sjek'o.?Mustafa je uvijek glumio teške i zahtjevne uloge, on je to volio i uloge su ga same i pronalazile... Ovo sa Izetom je komercijalna i ja mu ne zamjerim.Moralo se od nečega živjeti u ovim šugavim vremenima, ali i tu je bio maestralan, ali i običan laik vidi koliko je on ispred serije takvog profila.
Kako su samo dobri filmovi otac na sluzbenim putu i praznik u sarajevu...to su fakat remek djela, a mustafine uloge odradjene vrhunski.
Ja ga upamtila po Izetu... koji mi ni najmanje sa onim prostaklucima i neotesanim ponašanjem u seriji nije bio smiješan. Hvala Bogu pa sam davno još odustala od gledanja serije. Rahmet mu duši.
ŠEMSO BONAPARTA...
Hvala ti sto si me mnogo puta posteno nasmijao u zivotu, obavljajuci ono sto najbolje znas
Rekoh li ti ja Bećo kad tad ? Kultni Semso
mustafa se mora pamtiti po svemu ali ovi nasi ,,fasisti,,se najvise boje lika izeta fazlinovica jer ih je kroz najobicnije narodne sale postavljao tamo gdje im je i mjesto a to je smetljiste istorije,sve sto jedan covjek moze ,,POGANO,,iz sebe izbacit izbacili su ovi monstrumi sto su dosli na vlast 90 ih a lik izeta fazlinovica je pomogao narodu da to uvidi