Uskoro nastavak
0

Glavni likovi serije Game of Thrones novim kostimima poručuju da su spremni za zimu

Klix.ba
Sansa i Arya (Foto: HBO)
John Snow (Foto: HBO)
Televizijska mreža HBO predstavila je novi promotivni video koji nam otkriva neke zanimljive detalje sedme sezone popularne serije Game of Thrones, koja se počinje emitovati 16. jula.

Naime, u videu se mogu vidjeti novi kostimi glavnih likova serije, kojim svi poručuju kako su spremni za zimu. Tako Jon Snow ili kralj Sjevera nastavlja nositi svoje veliko krzno. Majka zmajeva je svoje svijetle i lepršave haljine zamijenila kožnom haljinom sa lancem i ogrtačem boje kestena. Kraljica Cersei Lannister nosi svoju srebrnu krunu sa ukrašenim, metalim naramenicama, što je nosila i u šestoj sezoni serije. Sansa Stark kopira brata Jona Snowa sa krznenim ogrtačem i kožnim trakama. Njihova mlađa sestra također je u kožnom i krznenom odijelu sa njenim poznatim mačem Igla, što nam govori kako je napredovala u njenom putu prema sjeveru. Jamie Lannister zadržao je svoje kožno odijelo koje se uklapa sa njegovom lažnom, zlatnom rukom.

Iako trailer za novu sezonu serije ne daje nikakve informacije o budućim radnjama, poznato je da će se u sedmoj sezoni za prijestolje boriti Cersei, Daenerys i Jon, ali i da Noćni kralj ima moć uništiti sve do Kraljevog Grudobrana.