Priča iz 1995. godine
48

Film o nemogućoj ljubavi izbjeglice iz Bosne gledalo više od pet hiljada ljudi na festivalu u Puli

N. C.
(Screenshot: YouTube)
(Screenshot: YouTube)
Film "Hotel Pula" sinoć je imao svjetsku premijeru na Pulskom film festivalu. Film govori o nemogućoj ljubavi izbjeglice iz Bosne i tinejdžerke, a gledalo ga je više od pet hiljada ljudi.

Publika u rasprodanoj pulskoj Areni gromoglasnim aplauzom nagradila je emotivnu priču o nemogućoj ljubavi tinejdžerice Une i izbjeglice Mahira kojeg u filmu glumi bosanskohercegovački glumac Ermin Bravo.

Nakon projekcije publici se predstavila ekipa filma predvođena redateljem Andrejom Korovljevim i glavnim glumcima Erminom Bravom i Nikom Grbeljom, a na poklon su izašli i brojni drugi članovi filmske ekipe.

"Hotel Pula" snimljen je prema motivima romana "Pula" Vladimira Stojsavljevića. Film prati priču između između pulske srednjoškolke Une i starijeg izbjeglice iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine.

Riječ je o emotivnoj drami čija se radnja događa 1995. u Puli, gdje u Hotelu Pula već neko vrijeme živi 38-godišnji Mahir, izbjeglica iz Bosne, čiji su dani jednolični i prazni, sve dok jedne tople ljetne noći prvi put ne ugleda Unu, mladu Puležanku. Taj iznenadni susret pobudit će u njemu nadu za novi početak.

Film je nastao u produkciji pulske produkcijske kuće Kinematograf te producentice Dijane Cetina Mlađenović te uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije, Turističke zajednice grada Pule, Istarske županije i fonda RE-ACT.

"Hotel Pula", nakon premijere u Puli, bit će prikazan na Motovun Film Festivalu i Brač Film Festivalu, a 31. augustu krenut će u redovitu kino distribuciju.