Premijera u Zagrebu
0

Film "Na putu" oduševio hrvatsku publiku

Sarajevo-x.com
Foto: D. Višnjić/Pixsell/24sata.hr
Foto: D. Višnjić/Pixsell/24sata.hr
Sinoć je u Zagrebu u prepunoj dvorani Vatroslav Lisinki održana hrvatska premijera filma "Na putu“, bh. rediteljice i scenaristice Jasmile Žbanić.

Premijera filma u kojoj glavne uloge tumače hrvatski glumic Zrinka Cvitešić i Leon Lučev privukla je veliku pažnju Hrvata, a film je došao pogledati i novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

"Film mi se jako dopao. Ima jaku umjetničku crtu, ali ima snažnu poruku koja je iznad samog umjetničkog djela. To je djelo koje jednostavno tjera da razmišljamo o različitostima i o tolerantnosti. Film je korektan, pokazuje različitosti, ali ne osuđuje nikoga već otvara pitanje razumijevanje drugoga“, kazao je Ivo Josipović nakon premijere filma novinaru Tportala.

Leon Lučev istakao je kako mu je premijera u Hrvatskoj bila veoma važna, te je osjećao isto uzbuđenje kao i na premijeri u Berlinu, ali i Sarajevu.

Zrinka Cvitešić, pak, ispoštovala je svoju tradiciju i ni ovoga puta nije gledala prmeijeru. Istakla je kako joj je crveni sarajevski tepih najdraži jer je tu dobila prva priznanja i prve nagrade.