O opsadi i koncertu U2
152

Film "Kiss the Future" oduševio publiku na Metalcu, ekipa ispraćena gromoglasnim aplauzom

I. S.
Foto: I. L./Klix.ba
Boris Šiber, Edge i Bono (Foto: I. L./Klix.ba)
Ekipa filma "Kiss the Future" ("Poljubite budućnost") režisera Nenada Čičina-Šaina prisustvovala je projekciji u Ljetnom kinu Coca-Cola na Metalcu.

Među ljudima koji se pojavljuju u filmu su: Bono, The Edge, Mirsad Miro Purivatra, Vesna Andree Zaimović, Senad Zaimović, Enes Zlatar, Alma Catal Hurem, Boris Šiber, Srđan Gino Jevđević, Adam Clayton, Christiane Amanpour i drugi.

Publika je oduševljena ovim kinematografskim ostvarenjem, a ekipa je ispraćena gromoglasnim aplauzom. Među producentima filma su Ben Affleck i Matt Damon, a premijerno je prikazan 19. februara na Berlinaleu.

Veza između U2 i Sarajeva postoji od 1993. godine, kada je ova grupa bila na ZooTV turneji, gdje je pokušavala skrenuti pažnju na rat u Bosni i Hercegovini. Tada zbog rata nisu mogli doći u Sarajevo, a obećanje su ispunili četiri godine kasnije. Svirali su uobičajeni repertoar na kojem se našla i pjesma "Miss Sarajevo".

"Vi ste bili inspiracija mom timu i grupi U2, a sada ćete postati i inspiracija ostatku svijeta", rekao je režiser Nenad Čičin-Šain.