Novi hit horor
24

Film "Crni petak" s Patrickom Dempseyom u bh. kinima od 7. decembra

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Novi slasher horor "Crni petak" (Thanksgiving) radi kojeg ćete se dobro zamisliti kad idući put budete žurili po popust ili na večeru, 7. decembra kreće s prikazivanjem u bh. kinima.

Ovaj žestoki horor stiže kao savršeni završetak prodajnog ludila sa velikim i visokim popustima jer su glavne žrtve oni koji su prouzročili nerede za vrijeme američkog otvaranja popularnog Black Fridaya.

Satiričan, urnebesan, brutalan i bez pardona, "Crni petak" je old-school slasher horor s modernim duhom, a već se nekoliko sedmica sa dobrim uspjehom prikazuje u Sjevernoj Americi.

Na Rotten Tomatoesu od kritičara ima ocjenu 86 posto, a kad su u pitanju ovakvi naslovi, često ih publika voli još više od kritike.

Prvi trailer filma na dinamičan način izmjenjuje simpatičan šarm američkog gradića s jezivim kadrovima serijskog ubice koji svoje žrtve priprema za najstrašniju večeru ikada. Nakon što neredi na Black Friday završe tragično, misteriozni ubica inspirisan Danom zahvalnosti teroriše Plymouth – mjesto koje je osnivač tog praznika. Otimajući stanovnike jednog po jednog, uskoro otkriva svoj strašni praznični plan. Hoće li grad otkriti ubicu i preživjeti praznike ili će svi postati gosti za njegovim uvrnutim prazničnim stolom?

Foto: Press
Foto: Press

Reditelj filma je Eli Roth, ikona splatter i slasher horor filmova, poznat po klasicima "Koliba straha", "Hostel", "Hostel 2" i erotskom trileru "Knock Knock" s Keanu Reevesom i Anom de Armas.

U glavnim ulogama pojavljuju se Patrick Dempsey ("Uvod u anatomiju", "Ferrari"), Milo Mannheim ("Zombies", "Ples sa zvijezdama") te jedna od najpopularnijih tiktokerica današnjice Addison Rae.

Foto: Press
Foto: Press

Patricka Dempseya upravo je People magazin proglasio najseksipilnijim muškarcem 2023. godine, Milo Mannheim pojavljuje se u spotu "Feather" Sabrine Carpenter, američke pjevačice i glumice poznate po Disney serijama koja je ove godine otvarala Taylor Swift koncerte na kompletnoj Era turneji, najprofitabilnijoj muzičkoj turneji jedne pjevačice ikada, a Addison Rae nedavno je potpisala ugovor s Netflixom i tako uspješno zakoračila i u filmske vode.

Film "Crni petak" stiže u bh. kina 7.decembra u distribuciji C2 film, zvaničnog zastupnika studija Sony za BiH. C2 film za novogodišnje praznike najavljuje otvaranje nove hit romantične komedije "Samo ne ti" ("Anyone but You") u kojoj ćemo u naslovnim ulogama gledati australijsku ljepoticu Sidney Sweeney i zgodnog Glena Powella.