|

Film "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina premijerno prikazan u Cannesu

Film "Bilo jednom u Hollywoodu" Quentina Tarantina premijerno prikazan u Cannesu
44
Klix.ba
22.5.2019. u 09:18
10
komentara
44

dijeljenja
1/12 Foto: EPA-EFE
2/12 Foto: EPA-EFE
3/12 Foto: EPA-EFE
4/12 Foto: EPA-EFE
5/12 Foto: EPA-EFE
6/12 Foto: EPA-EFE
7/12 Foto: EPA-EFE
8/12 Foto: EPA-EFE
9/12 Foto: EPA-EFE
10/12 Foto: EPA-EFE
11/12 Foto: EPA-EFE
12/12 Foto: EPA-EFE
Najnoviji film Quentina Tarantina "Bilo jednom u Hollywoodu" (Once Upon a Time…in Hollywood) sinoć je premijerno prikazan na Cannes Film Festivalu.
Leonardo DiCaprio, Brad Pitt i Margot Robbie prošetali su crvenim tepihom Cannes Film Festivala i svojim prisustvom zasjenili prisutne zvijezde.

Film je prikazan u okviru takmičarskog programa Cannes Film Festivala i to tačno 25 godina nakon premijere Tarantinovih "Petparačkih priča" i velikog uspjeha koji je u sam svjetski filmski vrh gurnuo Johna Travoltu i Umu Thurman.


Film "Bilo jednom u Hollywoodu" glavni je favorit za prestižnu Zlatnu palmu. S obzirom na to da film u kina stiže naljeto, Tarantino je zamolio publiku Cannes Film Festivala da ne otkrivaju detalje kako ne bi pokvarili utiske onima koji nisu u prilici pogledati film prije jula.

Tarantino je u svom najnovijem filmskom ostvarenju okupio najbolje glumce generacije. Uz Leonarda DiCaprija, Brada Pitta i Margot Robbie u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su dobitnik nagrade Oscar Al Pacino, Bruce Dern, Tim Roth, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Dakota Fanning, Damian Lewis,  Emile Hirsch, James Marsden, Michael Madsen i mnogi drugi. Ovo je ujedno i posljednja filmska uloga nedavnog preminulog glumca Lukea Perryja.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...