|

FemCities konferencija u Beču o ženskim pravima, religiji i izbjeglištvu

FemCities konferencija u Beču o ženskim pravima, religiji i izbjeglištvu
2
Klix.ba
27.7.2017. u 08:39
0
komentara
2

dijeljenja
FemCities konferencija u Beču o ženskim pravima, religiji i izbjeglištvu
U bečkoj gradskoj skupštini 6. i 7. septembra održava se "FemCities konferencija 2017“ pod nazivom "Ženska prava, religija i izbjeglištvo - evropski gradovi između kulture dobrodošlice i odbacivanja".
Glavna pitanja kojima će se tokom skupa baviti gradski politički predstavnici, zastupnici prava žena kao i stručnjaci su: koje diskusije se vode u evropskim gradovima po pitanju žena i ženskih prava u kontekstu izbjeglica? Ko je uključen, ko je isključen a ko ćuti? Koje pozicije zauzimaju stručnjaci u odjeljenjima za pitanja žena i ravnopravnosti i zašto? Koje su tačke spoticanja?

U okviru programa predviđene su radionice i panel-diskusije na kojima će između ostalog tema biti i mogućnosti projektnog finansiranja iz fondova Evropske unije. Razmatrat će se pitanja, da li u gradovima postoji relevantno znanje za razvoj odgovarajućih programa? Šta kažu predstavnici zajednice i kakve su mogućnosti djelovanja gradskih uprava?Na konferenciji će se predstaviti aktuelne teme i razvoj unutar Evrope i razmotriti strategije djelovanja.

Ženskom mrežom gradova "FemCities", koja ove godine slavi 20 godina postojanja, koordinira odjeljenje za ženska pitanja Grada Beča.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.